Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Balkáni fokhagymás, kapros uborkasaláta recept

Balkáni fokhagymás, kapros uborkasaláta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 2 kg kígyóuborka
    • 2 fej lila hagyma
    • 200 g tejföl
    • 200 g natúr joghurt
    • 5 gerezd fokhagyma
    • kis csokor kapor (szárított is használható)
    • 1 ek olíva olaj

    Elkészítése:

    Az uborkákat meghámozzuk, majd kockákra vágjuk. (Ha ecetes öntettel készítettem volna a salátát, meg sem hámoztam volna az uborkákat. Így viszont a tejföl, és joghurt keverésében feloldódott só, és fokhagyma egyfajta ízes burokként vonta körbe az uborkadarabokat.)

    A fokhagymákat kés lapjával összetörjük, megtisztítjuk, majd nagyon apróra vágjuk. Külön tálban jól megsózzuk, olajat töltünk rá, és kicsit állni hagyjuk. (Jó tudni, hogy a fokhagyma illóolaja szintén olajban oldódik, ezért használják pl. lángosok kenésére is a fokhagymás olajat.) Közben felaprítjuk a lila hagymát, és azt is a sós fokhagymához keverjük.

    A tejfölt és a joghurtot is elkeverjük a fokhagymával és a lila hagymával, a közben apróra vágott kaporral, majd hozzáadjuk a nagyobb tálban lévő uborkához, és jól összedolgozzuk az egészet. Mivel a felaprított uborkát nem sóztuk meg, levét nem engedte ki, így nem megvonult állapotban, hanem eredeti roppanósságát megőrizve került a salátába.

    A fűszeres, kapros joghurt pedig körbevette az uborkadarabokat, ezzel igazi ízkavalkád keletkezett, egy egyszerű salátában.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá