Bajor krumplisaláta recept

Hozzávalók:
- 10-14 szem burgonya
- 1/2 fej vöröshagyma
- 1-2 ek olaj
- 2 ek ecet
- 1,5 dl húsleves alaplé
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítése:
A burgonyát héjában puhára főzzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután megpucoljuk és a lehető legvékonyabb szeletekre felvágjuk. Én erre uborka szeletelőt használtam, így egyforma papírvékony szeletekre sikerült felszelnem.
Megsózzuk és megborsozzuk. A hagymát nagyon apróra vágjuk, ezt is a burgonyához adjuk, meglocsoljuk az ecettel és az olajjal. Óvatosan összekeverjük, majd ezután apránként öntjük hozzá a húsleves alaplét (ezt mindenképpen melegen adjuk hozzá).
Már csak le kell jól hűteni és tálalható is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »