Bajor krumplisaláta recept

Hozzávalók:
- 10-14 szem burgonya
- 1/2 fej vöröshagyma
- 1-2 ek olaj
- 2 ek ecet
- 1,5 dl húsleves alaplé
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítése:
A burgonyát héjában puhára főzzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután megpucoljuk és a lehető legvékonyabb szeletekre felvágjuk. Én erre uborka szeletelőt használtam, így egyforma papírvékony szeletekre sikerült felszelnem.
Megsózzuk és megborsozzuk. A hagymát nagyon apróra vágjuk, ezt is a burgonyához adjuk, meglocsoljuk az ecettel és az olajjal. Óvatosan összekeverjük, majd ezután apránként öntjük hozzá a húsleves alaplét (ezt mindenképpen melegen adjuk hozzá).
Már csak le kell jól hűteni és tálalható is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »