Bajor krumplisaláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 10-14 szem burgonya
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 1-2 ek olaj
  • 2 ek ecet
  • 1,5 dl húsleves alaplé
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Elkészítése:

A burgonyát héjában puhára főzzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután megpucoljuk és a lehető legvékonyabb szeletekre felvágjuk. Én erre uborka szeletelőt használtam, így egyforma papírvékony szeletekre sikerült felszelnem.

Megsózzuk és megborsozzuk. A hagymát nagyon apróra vágjuk, ezt is a burgonyához adjuk, meglocsoljuk az ecettel és az olajjal. Óvatosan összekeverjük, majd ezután apránként öntjük hozzá a húsleves alaplét (ezt mindenképpen melegen adjuk hozzá).

Már csak le kell jól hűteni és tálalható is.