Amerikai káposztasaláta recept
Hozzávalók:
- 1 kisebb fej káposzta (tisztítva mérve 50 dkg)
- 2 nagy sárgarépa (tisztítva mérve 15 dkg)
- 5,5 dkg porcukor
- 0,5 tk só
- kb. 10 tekerés bors (ez kb. 0,3 tk)
- 0,6 dl tej
- 15 dkg majonéz
- 2 ek almaecet
- 1 citromból nyert 2,5 ek lé
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk, a káposztát egész vékony csíkokra vágjuk, a sárgarépát a reszelő nagy lyukán lereszeljük, a kettőt összekeverjük.
A porcukrot egy tálba szórjuk, elkeverjük a sóval, őrölt borssal, tejjel, majonézzel. Végül hozzáadjuk az almaecetet és a citromlevet is. Jól kikeverjük, és a sárgarépás káposztára csorgatjuk. Alaposan átforgatjuk.
Legalább egy éjszakára a hűtőbe rakjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.
Tálalás előtt érdemes átkeverni, mert az öntet a saláta aljára szivárog.
Tipp:
Mostanában nagyobb szerepet kapnak a saláták az étkezéseink során. Általában friss zöldségekből és valamilyen húsból, vagy halból állnak. Ez most egy egész más típusú saláta. Káposzta és répa a fő alkotóeleme, édes a mártás rajta. Már amikor összeállítottam és megkóstoltam, tudtam, hogy ez még sokszor készül majd nálunk.
Kiváló sült húsokhoz, grillezett falatokhoz, vagy hidegtál kísérőjeként is.