Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Amerikai káposztasaláta recept

Amerikai káposztasaláta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kisebb fej káposzta (tisztítva mérve 50 dkg)
    • 2 nagy sárgarépa (tisztítva mérve 15 dkg)
    • 5,5 dkg porcukor
    • 0,5 tk só
    • kb. 10 tekerés bors (ez kb. 0,3 tk)
    • 0,6 dl tej
    • 15 dkg majonéz
    • 2 ek almaecet
    • 1 citromból nyert 2,5 ek lé

    Elkészítése:

    A zöldségeket megtisztítjuk, a káposztát egész vékony csíkokra vágjuk, a sárgarépát a reszelő nagy lyukán lereszeljük, a kettőt összekeverjük.

    A porcukrot egy tálba szórjuk, elkeverjük a sóval, őrölt borssal, tejjel, majonézzel. Végül hozzáadjuk az almaecetet és a citromlevet is. Jól kikeverjük, és a sárgarépás káposztára csorgatjuk. Alaposan átforgatjuk.

    Legalább egy éjszakára a hűtőbe rakjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.

    Tálalás előtt érdemes átkeverni, mert az öntet a saláta aljára szivárog.

    Tipp:

    Mostanában nagyobb szerepet kapnak a saláták az étkezéseink során. Általában friss zöldségekből és valamilyen húsból, vagy halból állnak. Ez most egy egész más típusú saláta. Káposzta és répa a fő alkotóeleme, édes a mártás rajta. Már amikor összeállítottam és megkóstoltam, tudtam, hogy ez még sokszor készül majd nálunk.
    Kiváló sült húsokhoz, grillezett falatokhoz, vagy hidegtál kísérőjeként is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá