Amerikai káposztasaláta recept

Hozzávalók:
- 1 kisebb fej káposzta (tisztítva mérve 50 dkg)
- 2 nagy sárgarépa (tisztítva mérve 15 dkg)
- 5,5 dkg porcukor
- 0,5 tk só
- kb. 10 tekerés bors (ez kb. 0,3 tk)
- 0,6 dl tej
- 15 dkg majonéz
- 2 ek almaecet
- 1 citromból nyert 2,5 ek lé
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk, a káposztát egész vékony csíkokra vágjuk, a sárgarépát a reszelő nagy lyukán lereszeljük, a kettőt összekeverjük.
A porcukrot egy tálba szórjuk, elkeverjük a sóval, őrölt borssal, tejjel, majonézzel. Végül hozzáadjuk az almaecetet és a citromlevet is. Jól kikeverjük, és a sárgarépás káposztára csorgatjuk. Alaposan átforgatjuk.
Legalább egy éjszakára a hűtőbe rakjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.
Tálalás előtt érdemes átkeverni, mert az öntet a saláta aljára szivárog.
Tipp:
Mostanában nagyobb szerepet kapnak a saláták az étkezéseink során. Általában friss zöldségekből és valamilyen húsból, vagy halból állnak. Ez most egy egész más típusú saláta. Káposzta és répa a fő alkotóeleme, édes a mártás rajta. Már amikor összeállítottam és megkóstoltam, tudtam, hogy ez még sokszor készül majd nálunk.
Kiváló sült húsokhoz, grillezett falatokhoz, vagy hidegtál kísérőjeként is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »