Amerikai káposztasaláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Amerikai káposztasaláta

Hozzávalók:

  • 1 kisebb fej káposzta (tisztítva mérve 50 dkg)
  • 2 nagy sárgarépa (tisztítva mérve 15 dkg)
  • 5,5 dkg porcukor
  • 0,5 tk só
  • kb. 10 tekerés bors (ez kb. 0,3 tk)
  • 0,6 dl tej
  • 15 dkg majonéz
  • 2 ek almaecet
  • 1 citromból nyert 2,5 ek lé

Elkészítése:

A zöldségeket megtisztítjuk, a káposztát egész vékony csíkokra vágjuk, a sárgarépát a reszelő nagy lyukán lereszeljük, a kettőt összekeverjük.

A porcukrot egy tálba szórjuk, elkeverjük a sóval, őrölt borssal, tejjel, majonézzel. Végül hozzáadjuk az almaecetet és a citromlevet is. Jól kikeverjük, és a sárgarépás káposztára csorgatjuk. Alaposan átforgatjuk.

Legalább egy éjszakára a hűtőbe rakjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.

Tálalás előtt érdemes átkeverni, mert az öntet a saláta aljára szivárog.

Tipp:

Mostanában nagyobb szerepet kapnak a saláták az étkezéseink során. Általában friss zöldségekből és valamilyen húsból, vagy halból állnak. Ez most egy egész más típusú saláta. Káposzta és répa a fő alkotóeleme, édes a mártás rajta. Már amikor összeállítottam és megkóstoltam, tudtam, hogy ez még sokszor készül majd nálunk.
Kiváló sült húsokhoz, grillezett falatokhoz, vagy hidegtál kísérőjeként is.