Hozzávalók:
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk, a káposztát egész vékony csíkokra vágjuk, a sárgarépát a reszelő nagy lyukán lereszeljük, a kettőt összekeverjük.
A porcukrot egy tálba szórjuk, elkeverjük a sóval, őrölt borssal, tejjel, majonézzel. Végül hozzáadjuk az almaecetet és a citromlevet is. Jól kikeverjük, és a sárgarépás káposztára csorgatjuk. Alaposan átforgatjuk.
Legalább egy éjszakára a hűtőbe rakjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.
Tálalás előtt érdemes átkeverni, mert az öntet a saláta aljára szivárog.
Mostanában nagyobb szerepet kapnak a saláták az étkezéseink során. Általában friss zöldségekből és valamilyen húsból, vagy halból állnak. Ez most egy egész más típusú saláta. Káposzta és répa a fő alkotóeleme, édes a mártás rajta. Már amikor összeállítottam és megkóstoltam, tudtam, hogy ez még sokszor készül majd nálunk.
Kiváló sült húsokhoz, grillezett falatokhoz, vagy hidegtál kísérőjeként is.