Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zserbó palacsinta recept

Zserbó palacsinta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 evőkanál cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 csipet só
    • 20 dkg liszt
    • 1/2 csomag sütőpor
    • 1 nagy pohár tejföl
    • 2 dl sárgabaracklekvár
    • 10 dkg darált dió
    • 5 dkg étcsokoládé

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral és a vaníliás cukorral. A tojássárgáját simára keverjük a tejföllel és egy csipet sóval. Ezután óvatosan a tojáshabhoz forgatjuk, hogy a hab ne törjön össze.

    A lisztet a sütőporral összekeverjük, majd ezt is hozzáadjuk a tojáshabos keverékhez, és óvatos mozdulatokkal simára dolgozzuk.

    Egy serpenyőt felforrósítunk, majd kevés olajon a tésztából kisebb halmokat teszünk a serpenyőbe merőkanállal. A palacsinták ne legyenek túl nagyok, körülbelül 1 cm magasak. Mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.

    A palacsintákat (kb 10 db)  hagyjuk kihűlni, majd rétegezni kezdjük. Egy-egy palacsintát megkenünk 1-2 evőkanál sárgabaracklekvárral, megszórjuk kevés darált dióval, majd újabb palacsintát helyezünk rá. Ezt a rétegezést addig folytatjuk, amíg a palacsinták el nem fogynak, a tetejére viszont palacsinta kerüljön.

    Az étcsokoládét vízgőz fölött vagy mikróban megolvasztjuk, és a rétegezett palacsinták tetejét egyenletesen bevonjuk vele. Hagyjuk, hogy a csokoládé kissé megdermedjen, majd szeletelve tálaljuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek