Zserbó palacsinta recept

Hozzávalók:
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 20 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 nagy pohár tejföl
- 2 dl sárgabaracklekvár
- 10 dkg darált dió
- 5 dkg étcsokoládé
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral és a vaníliás cukorral. A tojássárgáját simára keverjük a tejföllel és egy csipet sóval. Ezután óvatosan a tojáshabhoz forgatjuk, hogy a hab ne törjön össze.
A lisztet a sütőporral összekeverjük, majd ezt is hozzáadjuk a tojáshabos keverékhez, és óvatos mozdulatokkal simára dolgozzuk.
Egy serpenyőt felforrósítunk, majd kevés olajon a tésztából kisebb halmokat teszünk a serpenyőbe merőkanállal. A palacsinták ne legyenek túl nagyok, körülbelül 1 cm magasak. Mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.
A palacsintákat (kb 10 db) hagyjuk kihűlni, majd rétegezni kezdjük. Egy-egy palacsintát megkenünk 1-2 evőkanál sárgabaracklekvárral, megszórjuk kevés darált dióval, majd újabb palacsintát helyezünk rá. Ezt a rétegezést addig folytatjuk, amíg a palacsinták el nem fogynak, a tetejére viszont palacsinta kerüljön.
Az étcsokoládét vízgőz fölött vagy mikróban megolvasztjuk, és a rétegezett palacsinták tetejét egyenletesen bevonjuk vele. Hagyjuk, hogy a csokoládé kissé megdermedjen, majd szeletelve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »