Zserbó palacsinta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 3 db tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 20 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 2 dl sárgabaracklekvár
  • 10 dkg darált dió
  • 5 dkg étcsokoládé

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral és a vaníliás cukorral. A tojássárgáját simára keverjük a tejföllel és egy csipet sóval. Ezután óvatosan a tojáshabhoz forgatjuk, hogy a hab ne törjön össze.

A lisztet a sütőporral összekeverjük, majd ezt is hozzáadjuk a tojáshabos keverékhez, és óvatos mozdulatokkal simára dolgozzuk.

Egy serpenyőt felforrósítunk, majd kevés olajon a tésztából kisebb halmokat teszünk a serpenyőbe merőkanállal. A palacsinták ne legyenek túl nagyok, körülbelül 1 cm magasak. Mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.

A palacsintákat (kb 10 db)  hagyjuk kihűlni, majd rétegezni kezdjük. Egy-egy palacsintát megkenünk 1-2 evőkanál sárgabaracklekvárral, megszórjuk kevés darált dióval, majd újabb palacsintát helyezünk rá. Ezt a rétegezést addig folytatjuk, amíg a palacsinták el nem fogynak, a tetejére viszont palacsinta kerüljön.

Az étcsokoládét vízgőz fölött vagy mikróban megolvasztjuk, és a rétegezett palacsinták tetejét egyenletesen bevonjuk vele. Hagyjuk, hogy a csokoládé kissé megdermedjen, majd szeletelve tálaljuk.