Hozzávalók:
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral és a vaníliás cukorral. A tojássárgáját simára keverjük a tejföllel és egy csipet sóval. Ezután óvatosan a tojáshabhoz forgatjuk, hogy a hab ne törjön össze.
A lisztet a sütőporral összekeverjük, majd ezt is hozzáadjuk a tojáshabos keverékhez, és óvatos mozdulatokkal simára dolgozzuk.
Egy serpenyőt felforrósítunk, majd kevés olajon a tésztából kisebb halmokat teszünk a serpenyőbe merőkanállal. A palacsinták ne legyenek túl nagyok, körülbelül 1 cm magasak. Mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.
A palacsintákat (kb 10 db) hagyjuk kihűlni, majd rétegezni kezdjük. Egy-egy palacsintát megkenünk 1-2 evőkanál sárgabaracklekvárral, megszórjuk kevés darált dióval, majd újabb palacsintát helyezünk rá. Ezt a rétegezést addig folytatjuk, amíg a palacsinták el nem fogynak, a tetejére viszont palacsinta kerüljön.
Az étcsokoládét vízgőz fölött vagy mikróban megolvasztjuk, és a rétegezett palacsinták tetejét egyenletesen bevonjuk vele. Hagyjuk, hogy a csokoládé kissé megdermedjen, majd szeletelve tálaljuk.