Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zserbó módra rakott palacsinta recept

Zserbó módra rakott palacsinta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Palacsintatésztához:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 púpos ek cukor
    • 12 púpos ek liszt
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 1 tk só
    • 0,5 dl olaj
    • 480 ml tej

    Töltéshez:

    • 10 dkg darált törökmogyoró
    • 1 kis üveg (bébiételes) gyümölcsdarabos meggydzsem
    • Pár ek nutella
    • 1 marék durvára vágott törökmogyoró

    Elkészítése:

    A tojásokat elkeverjük a cukorral, sóval, vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a lisztet, majd lassanként a tejet, folyamatos kevergetés mellett. Végül beleöntjük az olajat.

    Közepes lángon kisütjük. A mogyorót ledaráljuk, a díszítéshez valót pedig durvára vágjuk.

    Egy nagyobb tányérra elkezdjük rétegezni a palacsintákat úgy, hogy először egy palacsinta, rá dzsem, azt megszórjuk a darált mogyoróval, rá egy palacsinta, azt megkenjük 1 ek nutellával, majd ismét palacsinta.

    Ezt addig folytatjuk, míg van palacsinta.

    A tetejét megkenjük nutellával és megszórjuk a durvára vágott mogyoróval.

    Tipp:

    A palacsintát és a zserbót is imádjuk. Így a kettőt összehozva alkottam meg ezt az isteni rakott édességet.

    A mogyoró helyett természetesen dióval is finom, de előbbi bőven termett a kertben, ezért lett az egyik fő hozzávaló.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá