Zserbó módra rakott palacsinta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Palacsintatésztához:

  • 3 tojás
  • 4 púpos ek cukor
  • 12 púpos ek liszt
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 tk só
  • 0,5 dl olaj
  • 480 ml tej

Töltéshez:

  • 10 dkg darált törökmogyoró
  • 1 kis üveg (bébiételes) gyümölcsdarabos meggydzsem
  • Pár ek nutella
  • 1 marék durvára vágott törökmogyoró

Elkészítése:

A tojásokat elkeverjük a cukorral, sóval, vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a lisztet, majd lassanként a tejet, folyamatos kevergetés mellett. Végül beleöntjük az olajat.

Közepes lángon kisütjük. A mogyorót ledaráljuk, a díszítéshez valót pedig durvára vágjuk.

Egy nagyobb tányérra elkezdjük rétegezni a palacsintákat úgy, hogy először egy palacsinta, rá dzsem, azt megszórjuk a darált mogyoróval, rá egy palacsinta, azt megkenjük 1 ek nutellával, majd ismét palacsinta.

Ezt addig folytatjuk, míg van palacsinta.

A tetejét megkenjük nutellával és megszórjuk a durvára vágott mogyoróval.

Tipp:

A palacsintát és a zserbót is imádjuk. Így a kettőt összehozva alkottam meg ezt az isteni rakott édességet.

A mogyoró helyett természetesen dióval is finom, de előbbi bőven termett a kertben, ezért lett az egyik fő hozzávaló.