Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldborsós-zabpelyhes palacsinta recept

Zöldborsós-zabpelyhes palacsinta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 10 dkg zabpehely
    • 10 dkg zöldborsó
    • 1 kisebb fej vöröshagyma
    • kb 1 cm-es gyömbér darab
    • 1 mk római kömény
    • 1 mk csili pehely
    • 1 ek koriander zöld
    • só (ízlés szerint)
    • 2 dl (laktózmentes) tej
    • 1 ek (olíva)olaj

    Elkészítése:

    A zabpelyhet őröljük meg, hogy lisztes állagú legyen (aprítóval vagy kávé darálóval).

    A zöldborsót enyhén sós vízben főzzük pár percig, majd szűrjük le és hűtsük ki.

    Ezután adjuk hozzá a feldarabolt vöröshagymát és gyömbért, a római köményt, a csili pelyhet, a koriander zöldet, ízlés szerint sót és a tejet, majd turmixoljuk össze.

    Ezután adjuk hozzá a zabpehelylisztet, keverjük alaposan össze, majd hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy felszívja a nedvességet (egy sűrűbb masszát kell kapnunk).

    Egy teflonos palacsintasütőt spricceljünk meg olajjal, majd a masszából kanalazzunk bele kisebb halmokat és kicsit simítsuk el a kanállal, hogy vékonyabb legyen.

    Ezután kisebb lángon, szép lassan süssük meg mind a két oldalát. Sütés közben egy szélesebb spatulával óvatosan nyúljunk alá és egy határozott mozdulattal fordítsuk át (én sütés közben kétszer is átfordítottam, hogy egyenletesen süljön).

    Tálaláskor ízlés szerint tejföllel kínálhatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá