Zöldborsós-zabpelyhes palacsinta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 10 dkg zabpehely
- 10 dkg zöldborsó
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- kb 1 cm-es gyömbér darab
- 1 mk római kömény
- 1 mk csili pehely
- 1 ek koriander zöld
- só (ízlés szerint)
- 2 dl (laktózmentes) tej
- 1 ek (olíva)olaj
Elkészítése:
A zabpelyhet őröljük meg, hogy lisztes állagú legyen (aprítóval vagy kávé darálóval).
A zöldborsót enyhén sós vízben főzzük pár percig, majd szűrjük le és hűtsük ki.
Ezután adjuk hozzá a feldarabolt vöröshagymát és gyömbért, a római köményt, a csili pelyhet, a koriander zöldet, ízlés szerint sót és a tejet, majd turmixoljuk össze.
Ezután adjuk hozzá a zabpehelylisztet, keverjük alaposan össze, majd hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy felszívja a nedvességet (egy sűrűbb masszát kell kapnunk).
Egy teflonos palacsintasütőt spricceljünk meg olajjal, majd a masszából kanalazzunk bele kisebb halmokat és kicsit simítsuk el a kanállal, hogy vékonyabb legyen.
Ezután kisebb lángon, szép lassan süssük meg mind a két oldalát. Sütés közben egy szélesebb spatulával óvatosan nyúljunk alá és egy határozott mozdulattal fordítsuk át (én sütés közben kétszer is átfordítottam, hogy egyenletesen süljön).
Tálaláskor ízlés szerint tejföllel kínálhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »