Zöldborsós-zabpelyhes palacsinta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 10 dkg zabpehely
- 10 dkg zöldborsó
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- kb 1 cm-es gyömbér darab
- 1 mk római kömény
- 1 mk csili pehely
- 1 ek koriander zöld
- só (ízlés szerint)
- 2 dl (laktózmentes) tej
- 1 ek (olíva)olaj
Elkészítése:
A zabpelyhet őröljük meg, hogy lisztes állagú legyen (aprítóval vagy kávé darálóval).
A zöldborsót enyhén sós vízben főzzük pár percig, majd szűrjük le és hűtsük ki.
Ezután adjuk hozzá a feldarabolt vöröshagymát és gyömbért, a római köményt, a csili pelyhet, a koriander zöldet, ízlés szerint sót és a tejet, majd turmixoljuk össze.
Ezután adjuk hozzá a zabpehelylisztet, keverjük alaposan össze, majd hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy felszívja a nedvességet (egy sűrűbb masszát kell kapnunk).
Egy teflonos palacsintasütőt spricceljünk meg olajjal, majd a masszából kanalazzunk bele kisebb halmokat és kicsit simítsuk el a kanállal, hogy vékonyabb legyen.
Ezután kisebb lángon, szép lassan süssük meg mind a két oldalát. Sütés közben egy szélesebb spatulával óvatosan nyúljunk alá és egy határozott mozdulattal fordítsuk át (én sütés közben kétszer is átfordítottam, hogy egyenletesen süljön).
Tálaláskor ízlés szerint tejföllel kínálhatjuk.