Zöldborsós-zabpelyhes palacsinta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 10 dkg zabpehely
- 10 dkg zöldborsó
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- kb 1 cm-es gyömbér darab
- 1 mk római kömény
- 1 mk csili pehely
- 1 ek koriander zöld
- só (ízlés szerint)
- 2 dl (laktózmentes) tej
- 1 ek (olíva)olaj
Elkészítése:
A zabpelyhet őröljük meg, hogy lisztes állagú legyen (aprítóval vagy kávé darálóval).
A zöldborsót enyhén sós vízben főzzük pár percig, majd szűrjük le és hűtsük ki.
Ezután adjuk hozzá a feldarabolt vöröshagymát és gyömbért, a római köményt, a csili pelyhet, a koriander zöldet, ízlés szerint sót és a tejet, majd turmixoljuk össze.
Ezután adjuk hozzá a zabpehelylisztet, keverjük alaposan össze, majd hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy felszívja a nedvességet (egy sűrűbb masszát kell kapnunk).
Egy teflonos palacsintasütőt spricceljünk meg olajjal, majd a masszából kanalazzunk bele kisebb halmokat és kicsit simítsuk el a kanállal, hogy vékonyabb legyen.
Ezután kisebb lángon, szép lassan süssük meg mind a két oldalát. Sütés közben egy szélesebb spatulával óvatosan nyúljunk alá és egy határozott mozdulattal fordítsuk át (én sütés közben kétszer is átfordítottam, hogy egyenletesen süljön).
Tálaláskor ízlés szerint tejföllel kínálhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









