Zöldborsós-zabpelyhes palacsinta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Zöldborsós-zabpelyhes palacsinta

Hozzávalók:

  • 10 dkg zabpehely
  • 10 dkg zöldborsó
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • kb 1 cm-es gyömbér darab
  • 1 mk római kömény
  • 1 mk csili pehely
  • 1 ek koriander zöld
  • só (ízlés szerint)
  • 2 dl (laktózmentes) tej
  • 1 ek (olíva)olaj

Elkészítése:

A zabpelyhet őröljük meg, hogy lisztes állagú legyen (aprítóval vagy kávé darálóval).

A zöldborsót enyhén sós vízben főzzük pár percig, majd szűrjük le és hűtsük ki.

Ezután adjuk hozzá a feldarabolt vöröshagymát és gyömbért, a római köményt, a csili pelyhet, a koriander zöldet, ízlés szerint sót és a tejet, majd turmixoljuk össze.

Ezután adjuk hozzá a zabpehelylisztet, keverjük alaposan össze, majd hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy felszívja a nedvességet (egy sűrűbb masszát kell kapnunk).

Egy teflonos palacsintasütőt spricceljünk meg olajjal, majd a masszából kanalazzunk bele kisebb halmokat és kicsit simítsuk el a kanállal, hogy vékonyabb legyen.

Ezután kisebb lángon, szép lassan süssük meg mind a két oldalát. Sütés közben egy szélesebb spatulával óvatosan nyúljunk alá és egy határozott mozdulattal fordítsuk át (én sütés közben kétszer is átfordítottam, hogy egyenletesen süljön).

Tálaláskor ízlés szerint tejföllel kínálhatjuk.