Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldborsós palacsinta recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 12 db palacsinta
    • 30 dkg zöldborsó
    • 1 dl tej
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 dkg vaj
    • 10 dkg liszt, 10 dkg zsemlemorzsa
    • kevés cukor, só
    • olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A megmosott zöldborsót vajon puhára pároljuk, sóval, cukorral ízesítjük. Tehetünk hozzá még petrezselyemzöldet is.Ha megpuhult meghintjük 2 dkg liszttel, felengedjük a tejjel, és krémsűrűségűre forraljuk, majd lehűtjük. A palacsintákba egyenletesen eloszlatjuk a tölteléket. Behajtjuk a két végét és feltekerjük batyuszerűen, úgy, hogy a töltelék ne folyjon ki belőle. Lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába mártjuk és kisütjük.

    Megjegyzés: Krumplipürével és savanyúsággal tálalva önálló ételként is fogyasztható.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá