Zöldborsós palacsinta recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 12 db palacsinta
- 30 dkg zöldborsó
- 1 dl tej
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 dkg vaj
- 10 dkg liszt, 10 dkg zsemlemorzsa
- kevés cukor, só
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A megmosott zöldborsót vajon puhára pároljuk, sóval, cukorral ízesítjük. Tehetünk hozzá még petrezselyemzöldet is.Ha megpuhult meghintjük 2 dkg liszttel, felengedjük a tejjel, és krémsűrűségűre forraljuk, majd lehűtjük. A palacsintákba egyenletesen eloszlatjuk a tölteléket. Behajtjuk a két végét és feltekerjük batyuszerűen, úgy, hogy a töltelék ne folyjon ki belőle. Lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába mártjuk és kisütjük.
Megjegyzés: Krumplipürével és savanyúsággal tálalva önálló ételként is fogyasztható.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.