Zöldborsós palacsinta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 12 db palacsinta
  • 30 dkg zöldborsó
  • 1 dl tej
  • 3 tojás
  • 4 dkg vaj
  • 10 dkg liszt, 10 dkg zsemlemorzsa
  • kevés cukor, só
  • olaj a sütéshez

Elkészítése:

A megmosott zöldborsót vajon puhára pároljuk, sóval, cukorral ízesítjük. Tehetünk hozzá még petrezselyemzöldet is.Ha megpuhult meghintjük 2 dkg liszttel, felengedjük a tejjel, és krémsűrűségűre forraljuk, majd lehűtjük. A palacsintákba egyenletesen eloszlatjuk a tölteléket. Behajtjuk a két végét és feltekerjük batyuszerűen, úgy, hogy a töltelék ne folyjon ki belőle. Lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába mártjuk és kisütjük.

Megjegyzés: Krumplipürével és savanyúsággal tálalva önálló ételként is fogyasztható.