Vegán palacsinta (alaprecept) recept

Hozzávalók:
- 20dkg liszt
- 1 evőkanál csicseriborsóliszt
- 2 dl növényi tej
- 4 dl víz
- csipet só
- 2 evőkanál kókuszolaj vagy repceolaj
Elkészítése:
A lisztet átszitáljuk, majd simára keverjük a többi hozzávalóval. Mivel szeretek biztosra menni, hogy csomómentes lett én ilyenkor még átszűröm a tésztát.
A palacsintasütőt kikenjük olajjal és felmelegítjük. Közepes lángon süssük a palacsintákat, nehogy megégjenek.
A tésztából mielőtt újabb adagot veszünk ki keverjük fel. Két sütés közt én már nem olajozom a palacsintasütőt, de lehet ezt sütője válogatja.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »