Vegán palacsinta (alaprecept) recept

Hozzávalók:
- 20dkg liszt
- 1 evőkanál csicseriborsóliszt
- 2 dl növényi tej
- 4 dl víz
- csipet só
- 2 evőkanál kókuszolaj vagy repceolaj
Elkészítése:
A lisztet átszitáljuk, majd simára keverjük a többi hozzávalóval. Mivel szeretek biztosra menni, hogy csomómentes lett én ilyenkor még átszűröm a tésztát.
A palacsintasütőt kikenjük olajjal és felmelegítjük. Közepes lángon süssük a palacsintákat, nehogy megégjenek.
A tésztából mielőtt újabb adagot veszünk ki keverjük fel. Két sütés közt én már nem olajozom a palacsintasütőt, de lehet ezt sütője válogatja.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »