Vegán palacsinta recept

Hozzávalók:
Palacsinta:
- 15 dkg finomliszt
- 15 dkg zabpehelyliszt
- 6 dl víz (sima csapvíz)
Chia magos dzsem:
- 30 dkg áfonya (de lehet másmilyen gyümölcs is)
- 1,5 evőkanál chia mag
- édesítő (vagy cukor)
Elkészítése:
Palacsinta:
A liszteket egy nagyobb edénybe mérjük, majd elkezdjük hozzáadni lassan a vizet és közben csomómentesre keverjük a tésztát. Ha állás közben sűrűsödne (fog a zabpehelyliszt miatt), akkor adjunk hozzá kevés vizet, hogy elérje a kívánt állagot.
Egy felforrósított tapadásmentes serpenyőbe öntünk egy adagnyi masszát, amit elterítünk benne és 2-3 perc alatt megsütjük az egyik oldalát, majd megfordítva a másikat is. Kicsit több idő kell neki, mint a sima palacsintának.
Tölthetjük kedvünk szerint bármivel, mi most egy dzsemet készítettünk hozzá.
Chia magos dzsem:
Az áfonyát egy kisebb edényte tesszük, adunk hozzá kevés vizet és addig főzzük, amíg a szemek megpuhulnak. Ekkor adunk hozzá cukrot vagy édesítőt ízlés szerint és elkeverjük benne a chia magot. Addig főzzük, amíg a chia mag megpuhul és felszívja a felesleges nedvességet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »