Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vegán palacsinta recept

Vegán palacsinta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók:
    Palacsinta:

    • 15 dkg finomliszt
    • 15 dkg zabpehelyliszt
    • 6 dl víz (sima csapvíz)

    Chia magos dzsem:

    • 30 dkg áfonya (de lehet másmilyen gyümölcs is)
    • 1,5 evőkanál chia mag
    • édesítő (vagy cukor)

    Elkészítése:

    Palacsinta:

    A liszteket egy nagyobb edénybe mérjük, majd elkezdjük hozzáadni lassan a vizet és közben csomómentesre keverjük a tésztát. Ha állás közben sűrűsödne (fog a zabpehelyliszt miatt), akkor adjunk hozzá kevés vizet, hogy elérje a kívánt állagot.

    Egy felforrósított tapadásmentes serpenyőbe öntünk egy adagnyi masszát, amit elterítünk benne és 2-3 perc alatt megsütjük az egyik oldalát, majd megfordítva a másikat is. Kicsit több idő kell neki, mint a sima palacsintának.

    Tölthetjük kedvünk szerint bármivel, mi most egy dzsemet készítettünk hozzá.

    Chia magos dzsem:

    Az áfonyát egy kisebb edényte tesszük, adunk hozzá kevés vizet és addig főzzük, amíg a szemek megpuhulnak. Ekkor adunk hozzá cukrot vagy édesítőt ízlés szerint és elkeverjük benne a chia magot. Addig főzzük, amíg a chia mag megpuhul és felszívja a felesleges nedvességet.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek