Vegán palacsinta recept

Hozzávalók:
Palacsinta:
- 15 dkg finomliszt
- 15 dkg zabpehelyliszt
- 6 dl víz (sima csapvíz)
Chia magos dzsem:
- 30 dkg áfonya (de lehet másmilyen gyümölcs is)
- 1,5 evőkanál chia mag
- édesítő (vagy cukor)
Elkészítése:
Palacsinta:
A liszteket egy nagyobb edénybe mérjük, majd elkezdjük hozzáadni lassan a vizet és közben csomómentesre keverjük a tésztát. Ha állás közben sűrűsödne (fog a zabpehelyliszt miatt), akkor adjunk hozzá kevés vizet, hogy elérje a kívánt állagot.
Egy felforrósított tapadásmentes serpenyőbe öntünk egy adagnyi masszát, amit elterítünk benne és 2-3 perc alatt megsütjük az egyik oldalát, majd megfordítva a másikat is. Kicsit több idő kell neki, mint a sima palacsintának.
Tölthetjük kedvünk szerint bármivel, mi most egy dzsemet készítettünk hozzá.
Chia magos dzsem:
Az áfonyát egy kisebb edényte tesszük, adunk hozzá kevés vizet és addig főzzük, amíg a szemek megpuhulnak. Ekkor adunk hozzá cukrot vagy édesítőt ízlés szerint és elkeverjük benne a chia magot. Addig főzzük, amíg a chia mag megpuhul és felszívja a felesleges nedvességet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »