Vegán palacsinta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vegán palacsinta

Hozzávalók:
Palacsinta:

  • 15 dkg finomliszt
  • 15 dkg zabpehelyliszt
  • 6 dl víz (sima csapvíz)

Chia magos dzsem:

  • 30 dkg áfonya (de lehet másmilyen gyümölcs is)
  • 1,5 evőkanál chia mag
  • édesítő (vagy cukor)

Elkészítése:

Palacsinta:

A liszteket egy nagyobb edénybe mérjük, majd elkezdjük hozzáadni lassan a vizet és közben csomómentesre keverjük a tésztát. Ha állás közben sűrűsödne (fog a zabpehelyliszt miatt), akkor adjunk hozzá kevés vizet, hogy elérje a kívánt állagot.

Egy felforrósított tapadásmentes serpenyőbe öntünk egy adagnyi masszát, amit elterítünk benne és 2-3 perc alatt megsütjük az egyik oldalát, majd megfordítva a másikat is. Kicsit több idő kell neki, mint a sima palacsintának.

Tölthetjük kedvünk szerint bármivel, mi most egy dzsemet készítettünk hozzá.

Chia magos dzsem:

Az áfonyát egy kisebb edényte tesszük, adunk hozzá kevés vizet és addig főzzük, amíg a szemek megpuhulnak. Ekkor adunk hozzá cukrot vagy édesítőt ízlés szerint és elkeverjük benne a chia magot. Addig főzzük, amíg a chia mag megpuhul és felszívja a felesleges nedvességet.