Tojás nélküli palacsinta recept

Hozzávalók:
- 150 ml kefir vagy tejföl
- 1 csomag sütőpor
- 2,5 dkg cukor
- 45 dkg liszt
- 6 dl tej
- 4 dl szóda- vagy ásványvíz
- 1 csipet só
- 2 evőkanál étolaj
Elkészítése:
A hozzávalókból a megszokott módon palacsintatésztát keverünk össze. A tejfölt vagy kefirt a cukorral simára keverjük, majd egy kevés folyadékkal lazítjuk. Ezután kis mennyiségű sütőporral elkevert lisztet adunk hozzá, majd ismét folyadékot és lisztet felváltva adagolunk, amíg a tészta csomómentes és egyenletes lesz.
Amikor a tészta összeállt, a szokásos módon kisütjük a palacsintákat.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »