Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tiramisu palacsinta recept

Tiramisu palacsinta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Palacsinta:

    • 150 g liszt
    • 20 g holland kakaópor
    • csipet só
    • 1 tk kristálycukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 400 ml tej
    • 20 ml olaj
    • 1 mk sütőpor

    Krém:

    • 500 g mascarpone
    • 40 g porcukor
    • 10 g vaníliás cukor

    Szirup:

    • 2 adag presszókávé
    • 2 ek mandulalikőr
    • 14 db babapiskóta

    Tetejére:

    • 1 ek kakaópor szitálva

    Elkészítése:

    A palacsinta minden hozzávalóját egy magasabb falú edénybe rakjuk és habverővel jól kikeverjük. Ha szükséges, átszűrjük, de nekem soha nem kellett még.

    Egy palacsintasütőben pár perc alatt a palacsinták mindkét oldalát megsütjük. Ha kell, egy kevés olajjal kenjük ki az alját.

    A töltelékhez a mascarponét kihabosítjuk a porcukorral és a vaníliás cukorral.

    A kávét egy tálba öntjük.

    Egy megsült palacsintát megkenünk a mascarponekrémmel, 2 darab, likőrös kávéba áztatott babapiskótát rakunk rá és feltekerjük.

    Ugyanígy elkészítjük a többi palacsintát is, majd megszórjuk kakaóporral és tálaljuk.

    Másnapra is hagyhatunk, mert nagyon finom marad a tésztája, ha letakarva hideg helyre tesszük.

    Tipp:

    A palacsintás változat, már megjelent, így én is megsütöttem, hiszen ezt a finom desszertet ki nem hagytam volna! Abbahagyhatatlan, annyira finom! Ebből az adagból nekem 8 db palacsinta lett 24 cm-es átmérőjű a palacsinta sütőm. Akinek kisebb, annak 10 db is kijöhet.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá