Szilvás rakott palacsinta recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- palacsintatészta kb 20 dkg lisztből
Töltelék:
- 50 dkg magozott szilva
- 10 dkg cukor
- 2 ek vaníliás pudingpor
Öntet:
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg cukor
- 2,5 dl habtejszín
- 1 cs vaníliás cukor
Elkészítése:
A szilvát összefőzzük a cukorral és 0,5 dl vízzel pár percig, majd hozzákeverjük az 1 dl vízben elkevert pudingport és sűrűsödésig főzzük.
Amíg hűl, a palacsintákat az ismert módon kisütjük. A kész a palacsintákat megtöltjük a szilvás töltelékkel és feltekerve 3-4 darabra vágjuk, így állítjuk egy hőálló sütőtálba.
Az öntet hozzávalóit keverjük habosra, (nem kell a tejszínt felverni) és öntsük a palacsintákra, majd süssük 150 fokon 20 percig.
Tipp:
Elkészítettem már meggybefőttel és barackkal is, nagyon finom, de bármilyen gyümölcs jó hozzá.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.