Spenótos-ricottás palacsinta paradicsomszósszal recept
Hozzávalók:
Palacsinta:
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2,5 dl tej
- 1 tk só
- 1 ek olaj
- 3 dkg olvasztott vaj
- kb 15 dkg liszt
Töltelék:
- 30 dkg ricotta
- kb 25 dkg mélyhűtött leveles spenót
- 2 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- só, bors, szerecsendió
Paradicsomszósz:
- 1 fej vöröshagyma
- 1 hámozott paradicsom konzerv
- 1 ek paradicsompüré
- 2 tk balzsamecet
- só, bors, cukor ízlés szerint
- 1-1 ág friss oregánó, kakukkfű
Elkészítése:
A palacsintához keverjük csomómentesre a hozzávalókat, ha sűrű vagy híg lenne, adagoljunk még hozzá tejet vagy kevés lisztet. Hűtőbe tesszük amíg elkészítjük a tölteléket és a szószt.
Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, rádobjuk a spenótkockákat, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és addig pároljuk, amíg elpárolog a leve. Miután kihűlt összekeverjük a ricottával és ízlés szerint fűszerezzük.
A szószhoz, a hagymát apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a paradicsomot, amit előzőleg aprítógépben összedaraboltunk és a pürét. Sózzuk, borsozzuk, majd sűrűre öfőzzük. Ízesítjük balzsamecettel és cukorral, végül beleszórjuk a fűszernövényeket.
A palacsintákat kisütjük (kb 10 db) megtöltjük a spenótos-ricottával és egy sütőtálba helyezzük. 200 fokosos sütőben kb 15 perc alatt átsütjük.
Paradicsomszósszal meglocsolva fogyasztjuk.