Spenótos palacsinta, túrós töltelékkel recept

Hozzávalók:
Palacsintához:
- 20 dkg finomliszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dl tej
- 3 dl szóda
- csipet só
- 2 ek étolaj
- 10 dkg fagyasztott spenót felengedve és jól lecsepegtetve, majd kinyomkodva
Töltelék:
- 25 dkg túró
- ízlés szerint só
- 2 gerezd fokhagyma reszelve
- 1 kis pohár tejföl
Besamel mártás:
- 4 dkg vaj
- 4 dkg liszt
- 4 dl tej
- pici szerecsendió reszelve (aki nem szereti, az elhagyhatja)
- só, bors ízlés szerint
- 5 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
Palacsintatésztát készítek a szokásos módon, amibe spenótot keverek. Lehet fagyasztott, ezt csak lecsepegtetem és lehet friss, amit egy kis olajon megdinsztelek, majd pürésítem.
A lisztbe beleütöm a tojásokat, a sót, olajat és apránként a tejet és szódát. Egy habverővel jól kikeverem. Ne legyen híg, de nagyon sűrű sem. Az a jó, ha a merőkanalat ha belemártjuk, szépen bevonja, majd belekeverem a spenótot. Fél órát állni hagyom.
A spenótos masszából a szokásos módon megsütöm a palacsintákat.
A töltelékhez a túrót kikeverem a sóval, a reszelt fokhagymával és tejföllel.
A kisült palacsinták felét megkenem a töltelékkel, majd ráhajtom a másik felét. Ekkor megkenem besamel mártással és reszelt sajtot szórok rá, majd újra félbehajtom. Ekkor a tetejét is megkenem besamellel és szórok rá reszelt sajtot.
Egy jénaiba rakom a kész palacsintákat és 200 fokon 10 perc alatt összesütöm.
A vajból és lisztből világos rántást készítek, majd felöntöm a hideg tejjel. Egy kis habverővel simára keverem, összeforralom, sózom, borsozom és teszek bele reszelt szerecsendiót. Ha nagyon sűrű lenne, még tehetünk hozzá tejet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »