Spenótos palacsinta, túrós töltelékkel recept

Hozzávalók:
Palacsintához:
- 20 dkg finomliszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dl tej
- 3 dl szóda
- csipet só
- 2 ek étolaj
- 10 dkg fagyasztott spenót felengedve és jól lecsepegtetve, majd kinyomkodva
Töltelék:
- 25 dkg túró
- ízlés szerint só
- 2 gerezd fokhagyma reszelve
- 1 kis pohár tejföl
Besamel mártás:
- 4 dkg vaj
- 4 dkg liszt
- 4 dl tej
- pici szerecsendió reszelve (aki nem szereti, az elhagyhatja)
- só, bors ízlés szerint
- 5 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
Palacsintatésztát készítek a szokásos módon, amibe spenótot keverek. Lehet fagyasztott, ezt csak lecsepegtetem és lehet friss, amit egy kis olajon megdinsztelek, majd pürésítem.
A lisztbe beleütöm a tojásokat, a sót, olajat és apránként a tejet és szódát. Egy habverővel jól kikeverem. Ne legyen híg, de nagyon sűrű sem. Az a jó, ha a merőkanalat ha belemártjuk, szépen bevonja, majd belekeverem a spenótot. Fél órát állni hagyom.
A spenótos masszából a szokásos módon megsütöm a palacsintákat.
A töltelékhez a túrót kikeverem a sóval, a reszelt fokhagymával és tejföllel.
A kisült palacsinták felét megkenem a töltelékkel, majd ráhajtom a másik felét. Ekkor megkenem besamel mártással és reszelt sajtot szórok rá, majd újra félbehajtom. Ekkor a tetejét is megkenem besamellel és szórok rá reszelt sajtot.
Egy jénaiba rakom a kész palacsintákat és 200 fokon 10 perc alatt összesütöm.
A vajból és lisztből világos rántást készítek, majd felöntöm a hideg tejjel. Egy kis habverővel simára keverem, összeforralom, sózom, borsozom és teszek bele reszelt szerecsendiót. Ha nagyon sűrű lenne, még tehetünk hozzá tejet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »