Sonkás-sajtos palacsinta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 20 dkg finomliszt
- 4 dl tej
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 kiskanál só
- 2 evőkanál olaj
- 10 dkg sajt
- 10 dkg sonka
- 0,5 csokor petrezselyemzöld
- 1 szál újhagyma
Elkészítése:
A tojásokat a sóval, olajjal és a liszttel elkezdjük kikeverni, majd fokozatosan adjuk hozzá a tejet és csomómentesre keverjük a masszát.
Ezután a palacsintatésztába beledolgozzuk a reszelt sajtot, aprírott sonkát (lehet húsvét főtt sonka is), aprított petrezselyemzöldet és újhagyma zöldjét is.
Egy palacsintasütőt kevés olajjal felforrósítunk és egy merőkanálnyi palacsintatésztát eloszlatunk benne. Megsütjük az egyik oldalát, megfordítjuk és megsütjük a másikat is. A következő palacsinta előtt ne tegyünk bele olajat, hiszen van a tésztában!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









