Sonkás-sajtos palacsinta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 20 dkg finomliszt
- 4 dl tej
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kiskanál só
- 2 evőkanál olaj
- 10 dkg sajt
- 10 dkg sonka
- 0,5 csokor petrezselyemzöld
- 1 szál újhagyma
Elkészítése:
A tojásokat a sóval, olajjal és a liszttel elkezdjük kikeverni, majd fokozatosan adjuk hozzá a tejet és csomómentesre keverjük a masszát.
Ezután a palacsintatésztába beledolgozzuk a reszelt sajtot, aprírott sonkát (lehet húsvét főtt sonka is), aprított petrezselyemzöldet és újhagyma zöldjét is.
Egy palacsintasütőt kevés olajjal felforrósítunk és egy merőkanálnyi palacsintatésztát eloszlatunk benne. Megsütjük az egyik oldalát, megfordítjuk és megsütjük a másikat is. A következő palacsinta előtt ne tegyünk bele olajat, hiszen van a tésztában!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »