Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Somlóival töltött palacsinta recept

Somlóival töltött palacsinta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Palacsintához:

    • 20 dkg finomliszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 dl tej
    • 2 dl szódavíz
    • csipet só

    Piskótához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek kristálycukor
    • 6 ek finomliszt
    • csipet sütőpor

    Krémhez:

    • 1 liter tej
    • 8 dkg vaníliás pudingpor
    • 8 ek kristálycukor
    • 4 ek darált dió

    Sziruphoz:

    • 2 dl víz
    • 0,5 dl rum vagy rumaroma
    • 4 ek kristálycukor
    • 10 dkg mazsola

    Csokoládé öntethez:

    • 4 ek cukrozatlan kakaópor
    • 1 ek vaj
    • 0,5 liter tej
    • 2 dkg csokoládés pudingpor
    • 4 ek kristálycukor
    • 0,5 dl rum vagy rumaroma

    Díszítéshez:

    • tejszínhab
    • kakaópor

    Elkészítése:
    Kikeverjük csomómentesre a tésztát a palacsintához és megsütjük /15-20 db/.
    A szokásos módon megsütjük a piskótát. Megfőzzük a vaníliás pudingot. Megfőzzük a szirupot.

    A piskótát lapjával és keresztben is kettévágjuk így 4 lapot kapunk. Egy mélyebb edénybe rétegezzük. Alulra egy piskóta lap, meglocsoljuk a sziruppal, megszórjuk a darált dióval, mazsolával, rákenjük a pudingot. Ezt ismételjük meg négy rétegben. A tetejét szórjuk meg kakaóporral.

    A csoki mártáshoz kevés tejjel csomómentesre keverjük a kakaóport, cukrot, pudingport. A többi tejet felforraljuk és beleöntjük a kakaót. Ha sűrűsödni kezd levesszük és beletesszük a vajat.

    A somlóit a palacsintákba töltjük, négyszögletűre hajtjuk. Meglocsoljuk a csoki mártással és tejszínhabbal díszítjük.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá