Somlóival töltött palacsinta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Palacsintához:
- 20 dkg finomliszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dl tej
- 2 dl szódavíz
- csipet só
Piskótához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek kristálycukor
- 6 ek finomliszt
- csipet sütőpor
Krémhez:
- 1 liter tej
- 8 dkg vaníliás pudingpor
- 8 ek kristálycukor
- 4 ek darált dió
Sziruphoz:
- 2 dl víz
- 0,5 dl rum vagy rumaroma
- 4 ek kristálycukor
- 10 dkg mazsola
Csokoládé öntethez:
- 4 ek cukrozatlan kakaópor
- 1 ek vaj
- 0,5 liter tej
- 2 dkg csokoládés pudingpor
- 4 ek kristálycukor
- 0,5 dl rum vagy rumaroma
Díszítéshez:
- tejszínhab
- kakaópor
Elkészítése:
Kikeverjük csomómentesre a tésztát a palacsintához és megsütjük /15-20 db/.
A szokásos módon megsütjük a piskótát. Megfőzzük a vaníliás pudingot. Megfőzzük a szirupot.
A piskótát lapjával és keresztben is kettévágjuk így 4 lapot kapunk. Egy mélyebb edénybe rétegezzük. Alulra egy piskóta lap, meglocsoljuk a sziruppal, megszórjuk a darált dióval, mazsolával, rákenjük a pudingot. Ezt ismételjük meg négy rétegben. A tetejét szórjuk meg kakaóporral.
A csoki mártáshoz kevés tejjel csomómentesre keverjük a kakaóport, cukrot, pudingport. A többi tejet felforraljuk és beleöntjük a kakaót. Ha sűrűsödni kezd levesszük és beletesszük a vajat.
A somlóit a palacsintákba töltjük, négyszögletűre hajtjuk. Meglocsoljuk a csoki mártással és tejszínhabbal díszítjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »