Somlóival töltött palacsinta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Palacsintához:

  • 20 dkg finomliszt
  • 1 tojás
  • 3 dl tej
  • 2 dl szódavíz
  • csipet só

Piskótához:

  • 6 tojás
  • 6 ek kristálycukor
  • 6 ek finomliszt
  • csipet sütőpor

Krémhez:

  • 1 liter tej
  • 8 dkg vaníliás pudingpor
  • 8 ek kristálycukor
  • 4 ek darált dió

Sziruphoz:

  • 2 dl víz
  • 0,5 dl rum vagy rumaroma
  • 4 ek kristálycukor
  • 10 dkg mazsola

Csokoládé öntethez:

  • 4 ek cukrozatlan kakaópor
  • 1 ek vaj
  • 0,5 liter tej
  • 2 dkg csokoládés pudingpor
  • 4 ek kristálycukor
  • 0,5 dl rum vagy rumaroma

Díszítéshez:

  • tejszínhab
  • kakaópor

Elkészítése:
Kikeverjük csomómentesre a tésztát a palacsintához és megsütjük /15-20 db/.
A szokásos módon megsütjük a piskótát. Megfőzzük a vaníliás pudingot. Megfőzzük a szirupot.

A piskótát lapjával és keresztben is kettévágjuk így 4 lapot kapunk. Egy mélyebb edénybe rétegezzük. Alulra egy piskóta lap, meglocsoljuk a sziruppal, megszórjuk a darált dióval, mazsolával, rákenjük a pudingot. Ezt ismételjük meg négy rétegben. A tetejét szórjuk meg kakaóporral.

A csoki mártáshoz kevés tejjel csomómentesre keverjük a kakaóport, cukrot, pudingport. A többi tejet felforraljuk és beleöntjük a kakaót. Ha sűrűsödni kezd levesszük és beletesszük a vajat.

A somlóit a palacsintákba töltjük, négyszögletűre hajtjuk. Meglocsoljuk a csoki mártással és tejszínhabbal díszítjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!