Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Skót palacsinta recept

Skót palacsinta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 10 dkg liszt
    • 1 tk sütőpor
    • 1 csipet só
    • 2,5 dkg cukor
    • 1 közepes  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 125 ml tej
    • 1 ek olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A palacsintasütőt előmelegítjük. Egy kisebb tálkába öntünk kevéske olajat.

    A lisztet egy tálba szitáljuk, beleszórjuk a sütőport, a sót, a cukrot és jól elkeverjük.
    A liszt közepébe egy mélyedést készítünk, ebbe ütjük a tojást. Elkezdjük kavargatni úgy, hogy közben apránként egyre több lisztet keverünk hozzá, majd fokozatosan adagoljuk a tejet és sűrű, csomómentes masszává keverjük.

    A sütőt egy szilikon ecsettel kikenjük olajjal (ezt minden palacsinta előtt érdemes megtenni) és egy egész kis merőkanál masszát a serpenyő közepébe csorgatunk. Az magától szépen elterül.

    Ha apró buborékok jelennek meg, akkor pár másodperc után (így biztosan nem marad nyers a közepe) már meg is fordíthatjuk és a másik oldalát is világosra sütjük.

    Melegen, lekvárral, mogyorókrémmel, esetleg pudinggal vagy mézzel kínáljuk.

    Tipp:

    Kevés szakácskönyvem van, azokat is inkább ajándékba kaptam. Ezek közül a kedvencem Rachel Allen: A család kedvencei című könyve, amivel a Férjem lepett meg. Azért kedvelem, mert sok egyszerű recept is található benne, amit én is szívesen elkészítek. A legjobban a skót palacsinta tetszett meg. Gyerekeim rajonganak a palacsintáért, azok közül is az apróbb fajtáért. Ebből a palacsintából 9 db tenyérnyi darab lett, ami nem mondható soknak, de két kis étvágyú gyerkőcnek pont elegendő uzsonnára vagy épp ebéd utáni desszertként.
    Nem túl édes, ezért a legjobb mogyorókrémmel, baracklekvárral, mézzel vagy pudinggal kínálni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá