Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rózsa recept

Rózsa
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Palacsintatésztához:

    • 35 dkg liszt
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet só
    • 1 tk cukor
    • tej-szódavíz

    A töltelékhez:

    • darált dió
    • porcukor
    • reszelt citromhéj
    • baracklekvár

    A borsodóhoz:

    • 2 dl fehérbor
    • 1 dl víz
    • 1/2 citrom leve és reszelt héja
    • 1 tk liszt
    • 10 dkg cukor
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:
    A palacsintatésztát kiverjük a hozzávalókból. A tojásokat szétválasztjuk,a tojásfehérjét külön keményre verjük fel.
    A tojássárgákat,lisztet,sót,cukrot,annyi szódavízzel és tejjel(felesen használtam)keverjük ki,hogy se híg,se sűrű ne legyen.
    Végül hozzákeverjük a tojásfehérje habot,amitől könnyűvé válik a palacsinta. A palacsintákat kisütjük egyenként.
    10 db palacsintára lesz szükségünk a rózsához,a maradékot külön elfogyasztjuk. Egy lapos tányérra 6-8 erős,fehér fonalat fektetünk,ráborítunk 1 palacsintát,meghintjük porcukorral, citromhéjjal ízesített darált dióval. Most következik a 2. palacsinta,amelyet lekvárral kenünk meg. A következőre megint diós töltelék,s ezt így folytatjuk,míg a palacsinta el nem fogy.
    Most aztán a fonalakat felül olyan szorosra kötjük össze,hogy a tészta rózsához hasonló alakot nyerjen. Beletesszük annyi olvasztott vajba,hogy kb a harmadrész magasságig érjen és a tűzhely tetején szép sárgára sütjük. Tálaláskor a fonalakat eltávolítjuk,borsodóval vagy tejsodóval tálaljuk.

    Borsodó elkészítése:
    A bort vízzel,a citrom héjával,a tojássárgákkal ,reszelt citrom héjával,levével,8 dkg cukorral,liszttel kikeverjük,majd felforraljuk.
    A tojásfehérjéket a 2 dkg cukorral keményre verjük és lazán hozzákeverjük. A műveletet gőz felett is elvégezhetjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá