Rakott túrós palacsinta recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 35 dkg liszt
- 3,5 dl tej
- 3,5 dl szódavíz
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1,5 tk só
- 1 tk cukor
- 3 dkg vaj
Töltelék:
- 50 dkg túró
- 10 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 citrom reszelt héja
Öntet:
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2,5 dl tej
- 5 dkg cukor
- zsiradék a sütőforma kikenéséhez
Elkészítése:
Egy keverőtálban felhabosítjuk a tojásokat, hozzáadjuk a tej egy részét, majd váltakozva hozzákeverjük a tészta hozzávalóit, habverővel csomómentes, sűrű tésztát készítünk. A végén belekeverjük a hideg vajat is, amitől darabos lesz, de sütés közben kiolvad. 30 percnyi pihentetés után kisütjük a palacsintákat.
A töltelékhez a tojások sárgájával elkeverjük a cukrokat, majd az összetört túróhoz adjuk. Belekeverjük a reszelt citrom héjat és a tojások felvert habját. Az elkészült töltelékkel megtöltjük a palacsintákat. Feltekerjük, ketté vágjuk és tetőcserépszerűen, vágott felével felfelé egy zsiradékkal kikent sütőtálba sorakoztatjuk, ami a tálalásra is alkalmas.
Rálocsoljuk az alaposan összekevert tojásos-tejes-cukros öntetet és 190 °C-on kb 30-35 perc alatt megsütjük.
Tipp:
Porcukorral vagy darált dióval megszórva is tálalható.