Rakott palacsinta torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Palacsinta:
- 1 l tej
- kb 3 dl szénsavas ásványvíz
- 50 dkg finomliszt
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - csipet só
- 1 ek cukor
- 1 tk sütőpor
- kb 1 dl olaj
Töltelék:
- 720 g sárgabarack dzsem
- 30 dkg őrölt dió
- 20 dkg porcukor
Tetejére:
- 6 dkg tortabevonó
- 1,5 ek olaj
- őrölt dió a szóráshoz
Elkészítése:
A hozzávalókból a tésztát szép simára kikeverjük. Vizet annyit teszünk hozzá, hogy jó állaga legyen, majs szép vékony palacsintálat sütünk. A kisült palacsintákat tányérra helyezzük.
Az elsőt megkenjük dzsemmel, a dzsemre szórunk a porcukorral összekevert dióbóból és rátesszük a következő palacsintát. Arra szintén dzsem és porcukros dió került. Így rétegezzük, amíg úgy gondoljuk, hogy elég lesz torta. Nekem kb 35 palacsinta lett ebből az adagból.
A rakott palacsinták oldalára is kentem a dzsmből és megszórtam őrölt dióval. Így a szélek sem lettek szárazak.
A tetejére megolvasztjuk a csokit az olajjal és ráöntjük a legfelső palacsintára. A dzsem beissza a porcukros diót, így nem száraz a palacsinta.
Amikor kész lett, betettem egy kicsit a hűtőbe, majd szeleteltem. Nagyon finom desszert lett ebéd utánra.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »









