Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott palacsinta torta recept

Rakott palacsinta torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Palacsinta:

    • 1 l tej
    • kb 3 dl szénsavas ásványvíz
    • 50 dkg finomliszt
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet só
    • 1 ek cukor
    • 1 tk sütőpor
    • kb 1 dl olaj

    Töltelék:

    • 720 g sárgabarack dzsem
    • 30 dkg őrölt dió
    • 20 dkg porcukor

    Tetejére:

    • 6 dkg tortabevonó
    • 1,5 ek olaj
    • őrölt dió a szóráshoz

    Elkészítése:

    A hozzávalókból a tésztát szép simára kikeverjük. Vizet annyit teszünk hozzá, hogy jó állaga legyen, majs szép vékony palacsintálat sütünk. A kisült palacsintákat tányérra helyezzük.

    Az elsőt megkenjük dzsemmel, a dzsemre szórunk a porcukorral összekevert dióbóból és rátesszük a következő palacsintát. Arra szintén dzsem és porcukros dió került. Így rétegezzük, amíg úgy gondoljuk, hogy elég lesz torta. Nekem kb 35 palacsinta lett ebből az adagból.

    A rakott palacsinták oldalára is kentem a dzsmből és megszórtam őrölt dióval. Így a szélek sem lettek szárazak.

    A tetejére megolvasztjuk a csokit az olajjal és ráöntjük a legfelső palacsintára. A dzsem beissza a porcukros diót, így nem száraz a palacsinta.

    Amikor kész lett, betettem egy kicsit a hűtőbe, majd szeleteltem. Nagyon finom desszert lett ebéd utánra.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá