Rakott palacsinta torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Palacsinta:

  • 1 l tej
  • kb 3 dl szénsavas ásványvíz
  • 50 dkg finomliszt
  • 4 tojás
  • csipet só
  • 1 ek cukor
  • 1 tk sütőpor
  • kb 1 dl olaj

Töltelék:

  • 720 g sárgabarack dzsem
  • 30 dkg őrölt dió
  • 20 dkg porcukor

Tetejére:

  • 6 dkg tortabevonó
  • 1,5 ek olaj
  • őrölt dió a szóráshoz

Elkészítése:

A hozzávalókból a tésztát szép simára kikeverjük. Vizet annyit teszünk hozzá, hogy jó állaga legyen, majs szép vékony palacsintálat sütünk. A kisült palacsintákat tányérra helyezzük.

Az elsőt megkenjük dzsemmel, a dzsemre szórunk a porcukorral összekevert dióbóból és rátesszük a következő palacsintát. Arra szintén dzsem és porcukros dió került. Így rétegezzük, amíg úgy gondoljuk, hogy elég lesz torta. Nekem kb 35 palacsinta lett ebből az adagból.

A rakott palacsinták oldalára is kentem a dzsmből és megszórtam őrölt dióval. Így a szélek sem lettek szárazak.

A tetejére megolvasztjuk a csokit az olajjal és ráöntjük a legfelső palacsintára. A dzsem beissza a porcukros diót, így nem száraz a palacsinta.

Amikor kész lett, betettem egy kicsit a hűtőbe, majd szeleteltem. Nagyon finom desszert lett ebéd utánra.