Rakott palacsinta recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 dkg olvasztott vaj
- ½ Liter tej
- Kevés szódabikarbóna
- 1 citrom, vagy narancs reszelt héja
- 2 vaníliás cukor
- Szódavíz
Töltelék:
- 25 dkg dió, 10 dkg cukor
- 25 dkg mák, 10 dkg cukor
- 40 dkg natúr krémtúró 10-15 dkg cukor
- 5 evőkanál kakaópor, 5-6 dk cukor
- Fahéj, Tejszínes mogyoró aroma
- Baracklekvár
Tetejére:
- 6-8 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- kevés porcukor
Elkészítése:
A palacsintát megsütjük. A töltelékeket összekeverjük a cukorral. A kakaót a cukorral és kevés vízzel elkeverjük. Ehhez tejszínes mogyoróaromát adunk. Az első lapot megkenjük a folyékony (kenhető) csokival. Erre szórunk a dióból. A diót kissé megspricceljük vízzel. Ezáltal nem lesz száraz a töltelékünk. A következő lapot megkenjük lekvárral, erre szórom a mákot, ezt is megspricceljük vízzel.
A következő lapra a túrókrémet kenünk. Addig folytatjuk, amíg valamelyik összetevő elfogy. Tálalás előtt 10-15 percre betesszük a sütőbe, hogy a palacsinta átmelegedjen. Alufóliával letakarjuk. Majd kivesszük a sütőből és rákenjük a tojásfehérjét. Ezután újra visszatesszük a sütőbe, és csak addig sütjük, amíg a tojásfehérje kissé megpirul. Lehet hozzá tejszínhabot, vagy csoki öntetet adni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »