Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott palacsinta recept

Rakott palacsinta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 dkg olvasztott vaj
    • ½ Liter tej
    • Kevés szódabikarbóna
    • 1 citrom, vagy narancs reszelt héja
    • 2 vaníliás cukor
    • Szódavíz

    Töltelék:

    • 25 dkg dió, 10 dkg cukor
    • 25 dkg mák, 10 dkg cukor
    • 40 dkg natúr krémtúró 10-15 dkg cukor
    • 5 evőkanál kakaópor, 5-6 dk cukor
    • Fahéj, Tejszínes mogyoró aroma
    • Baracklekvár

    Tetejére:

    • 6-8 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • kevés porcukor

    Elkészítése:
    A palacsintát megsütjük. A töltelékeket összekeverjük a cukorral. A kakaót a cukorral és kevés vízzel elkeverjük. Ehhez tejszínes mogyoróaromát adunk. Az első lapot megkenjük a folyékony (kenhető) csokival. Erre szórunk a dióból. A diót kissé megspricceljük vízzel. Ezáltal nem lesz száraz a töltelékünk. A következő lapot megkenjük lekvárral, erre szórom a mákot, ezt is megspricceljük vízzel.
    A következő lapra a túrókrémet kenünk. Addig folytatjuk, amíg valamelyik összetevő elfogy. Tálalás előtt 10-15 percre betesszük a sütőbe, hogy a palacsinta átmelegedjen. Alufóliával letakarjuk. Majd kivesszük a sütőből és rákenjük a tojásfehérjét. Ezután újra visszatesszük a sütőbe, és csak addig sütjük, amíg a tojásfehérje kissé megpirul. Lehet hozzá tejszínhabot, vagy csoki öntetet adni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá