Rakott palacsinta recept
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 dkg olvasztott vaj
- ½ Liter tej
- Kevés szódabikarbóna
- 1 citrom, vagy narancs reszelt héja
- 2 vaníliás cukor
- Szódavíz
Töltelék:
- 25 dkg dió, 10 dkg cukor
- 25 dkg mák, 10 dkg cukor
- 40 dkg natúr krémtúró 10-15 dkg cukor
- 5 evőkanál kakaópor, 5-6 dk cukor
- Fahéj, Tejszínes mogyoró aroma
- Baracklekvár
Tetejére:
- 6-8 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- kevés porcukor
Elkészítése:
A palacsintát megsütjük. A töltelékeket összekeverjük a cukorral. A kakaót a cukorral és kevés vízzel elkeverjük. Ehhez tejszínes mogyoróaromát adunk. Az első lapot megkenjük a folyékony (kenhető) csokival. Erre szórunk a dióból. A diót kissé megspricceljük vízzel. Ezáltal nem lesz száraz a töltelékünk. A következő lapot megkenjük lekvárral, erre szórom a mákot, ezt is megspricceljük vízzel.
A következő lapra a túrókrémet kenünk. Addig folytatjuk, amíg valamelyik összetevő elfogy. Tálalás előtt 10-15 percre betesszük a sütőbe, hogy a palacsinta átmelegedjen. Alufóliával letakarjuk. Majd kivesszük a sütőből és rákenjük a tojásfehérjét. Ezután újra visszatesszük a sütőbe, és csak addig sütjük, amíg a tojásfehérje kissé megpirul. Lehet hozzá tejszínhabot, vagy csoki öntetet adni.