Rakott palacsinta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 4 tojás
  • 6 dkg olvasztott vaj
  • ½ Liter tej
  • Kevés szódabikarbóna
  • 1 citrom, vagy narancs reszelt héja
  • 2 vaníliás cukor
  • Szódavíz

Töltelék:

  • 25 dkg dió, 10 dkg cukor
  • 25 dkg mák, 10 dkg cukor
  • 40 dkg natúr krémtúró 10-15 dkg cukor
  • 5 evőkanál kakaópor, 5-6 dk cukor
  • Fahéj, Tejszínes mogyoró aroma
  • Baracklekvár

Tetejére:

  • 6-8 db tojás fehérje
  • kevés porcukor

Elkészítése:
A palacsintát megsütjük. A töltelékeket összekeverjük a cukorral. A kakaót a cukorral és kevés vízzel elkeverjük. Ehhez tejszínes mogyoróaromát adunk. Az első lapot megkenjük a folyékony (kenhető) csokival. Erre szórunk a dióból. A diót kissé megspricceljük vízzel. Ezáltal nem lesz száraz a töltelékünk. A következő lapot megkenjük lekvárral, erre szórom a mákot, ezt is megspricceljük vízzel.
A következő lapra a túrókrémet kenünk. Addig folytatjuk, amíg valamelyik összetevő elfogy. Tálalás előtt 10-15 percre betesszük a sütőbe, hogy a palacsinta átmelegedjen. Alufóliával letakarjuk. Majd kivesszük a sütőből és rákenjük a tojásfehérjét. Ezután újra visszatesszük a sütőbe, és csak addig sütjük, amíg a tojásfehérje kissé megpirul. Lehet hozzá tejszínhabot, vagy csoki öntetet adni.