Pudla – indiai lepény csicseriborsó lisztből recept
Hozzávalók:
- 200 g csicseriborsó liszt
- 300-400 ml víz
- 0,5 kk kurkuma
- 0,5 kk római kömény
- 0,5 kk őrölt koriander
- 1 tk só
- csipet hing (elhagyható, vagy egy kis apróra vágott hagymával tudod helyettesíteni)
- csipet fekete bors
- 1 tk reszelt gyömbér
- 1 kis cukkini
- 2 ek koriander zöld (el is hagyhatod)
- ghí a sütéshez (vegán változatban kókuszzsír)
- citrom leve
Elkészítése:
A cukkinit mossuk meg, és reszeljük le. A koriander zöldet vágjuk nagyon apróra.
A lisztet elkeverjük a sóval és a fűszerekkel, majd a víz hozzáadásával palacsinta sűrűségű tésztát keverünk belőle. Hozzáadjuk a cukkinit, a koriandert és a reszelt gyömbért. Egy kicsit hagyjuk állni a tésztát.
Egy palacsintasütőben melegítsük fel a ghít, tegyünk a serpenyőbe egy adag tésztát, süssük meg az egyik oldalát, majd fordítsuk meg, és a másik oldalát is süssük készre. A megsült tésztát kevés citromlével meglocsolhatjuk.
Tipp:
A pudla egy indiai, csicseriborsó lisztből készült lepény, egyfajta sós palacsinta. A csicseriborsó számos jótékony hatással rendelkezik, nagyon tápláló, kiváló energiaforrás
Amennyiben vegetáriánusként fontos számodra a megfelelő fehérjebevitel, azt az alábbi módok valamelyikével biztosíthatod:
– vegyesen tedd bele a lisztet (150 g csicseriborsóliszt és 50 g búzaliszt)
– egyél hozzá tejterméket (pl. fogyaszd tejföllel)
– fogyaszd valamilyen összetett szénhidrátot tartalmazó étellel (pl. egyél hozzá köretnek rizst)
Így a szervezeted a megfelelő aminosav kombináció miatt teljes értékű fehérjéhez jut.