Pudingos palacsintatorta (tk lisztből) recept
Hozzávalók:
Palacsinta:
- 25 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 2,5 dl szénsavas víz
- 2,5 dl tej
- 2 ek kristálycukor
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4-5 evőkanál étolaj
- csipet só
Töltelék:
- 2 cs pudingpor (ízlés szerint)
- 1 liter tej
- 4-5 ek cukor
Díszítéshez:
- 1 ek mogyorókrém
- 10 dkg étcsokoládé
- narancsgerezdek, áfonya, josta, ribizli vagy más apró gyümölcs
Elkészítése:
A lisztet, a vizet, a cukrot, a tojást és a sót kézimixerrel csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a tejet és az étolajat, majd alaposan összedolgozzuk.
A palacsintasütőbe pár csepp zsiradékot teszünk és felforrósítjuk, majd alacsony lángon elkezdjük kisütni a palacsintákat.
Oldalanként 25-30 másodpercig sütjük.
A pudingot a tejjel és a cukorral a tasakon leírtak szerint elkészítjük.
Egy mély, palacsinta méretű tálat kibélelünk folpackkal és bele rétegezzük a palacsintát a pudinggal, majd legalább 4-5 órára hűtőbe tesszük, hogy a puding lehűljön és megszilárduljon.
Ezután ráhelyezünk egy tányért/tálcát, egy határozott mozdulattal átfordítjuk és leszedjük róla a folpackot.
A tetejére rákenjük a mogyorókrémet. Az étcsokit gőz felett megolvasztjuk, majd még melegen körbe locsoljuk vele a torta peremét és amíg meg nem szilárdul a csoki, gyümölcsökkel bedíszítjük.
Hűtőszekrénybe téve tároljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
A kristálycukor helyett annak megfelelően édesítőszer is használható!