Pudingos palacsintatorta (tk lisztből) recept
Hozzávalók:
Palacsinta:
- 25 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 2,5 dl szénsavas víz
- 2,5 dl tej
- 2 ek kristálycukor
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 4-5 evőkanál étolaj
- csipet só
Töltelék:
- 2 cs pudingpor (ízlés szerint)
- 1 liter tej
- 4-5 ek cukor
Díszítéshez:
- 1 ek mogyorókrém
- 10 dkg étcsokoládé
- narancsgerezdek, áfonya, josta, ribizli vagy más apró gyümölcs
Elkészítése:
A lisztet, a vizet, a cukrot, a tojást és a sót kézimixerrel csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a tejet és az étolajat, majd alaposan összedolgozzuk.
A palacsintasütőbe pár csepp zsiradékot teszünk és felforrósítjuk, majd alacsony lángon elkezdjük kisütni a palacsintákat.
Oldalanként 25-30 másodpercig sütjük.
A pudingot a tejjel és a cukorral a tasakon leírtak szerint elkészítjük.
Egy mély, palacsinta méretű tálat kibélelünk folpackkal és bele rétegezzük a palacsintát a pudinggal, majd legalább 4-5 órára hűtőbe tesszük, hogy a puding lehűljön és megszilárduljon.
Ezután ráhelyezünk egy tányért/tálcát, egy határozott mozdulattal átfordítjuk és leszedjük róla a folpackot.
A tetejére rákenjük a mogyorókrémet. Az étcsokit gőz felett megolvasztjuk, majd még melegen körbe locsoljuk vele a torta peremét és amíg meg nem szilárdul a csoki, gyümölcsökkel bedíszítjük.
Hűtőszekrénybe téve tároljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
A kristálycukor helyett annak megfelelően édesítőszer is használható!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »










