Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Palacsintatorta recept

Palacsintatorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A palacsintához

    • 20 dkg liszt
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 dl szódavíz
    • 3 dl tej
    • 1 csipet só
    • 1 dl napraforgó olaj

    A töltelékhez

    • 25 dkg túró
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 ek porcukor
    • 20 dkg lekvár/ dzsem
    • 10 dkg dió (ízlés szerint porcukorral)

    A tetejére

    • 1 l tej
    • 2 tasak vaníliás pudingpor
    • 5 ek cukor

    A díszítéshez

    • 15 dkg eper

    Elkészítése:

    A palacsintatésztához a hozzávalókat jól kikeverjük. A palacsintasütőt nagyon gyengén kiolajozzuk, és külön-külön egy-egy merőkanálnyival kisütjük.

    A darált diót ízlés szerint porcukorral kikeverjük. A túrót a porcukorral és a tojással kikeverjük. Egy kapcsos tortaformát vékonyan vajjal kikenünk.

    A palacsintákat megtöltjük dióval, lekvárral és túrós masszával. Feltekerjük, és körbe-körbe kirakjuk a tortaformát vele.

    A 8 dl tejet felforraljuk a cukorral. A 2 dl hideg tejben kikeverjük a pudingporokat. Amikor forr a tej levesszük a tűzről, és beleöntjük a hideg pudingos tejet. Ráöntjük a pudingot a palacsintára.

    Amikor teljesen kihűlt kivesszük a formából, és a tetejét eperszemekkel díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá