Palacsintatorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A palacsintához

  • 20 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 3 dl szódavíz
  • 3 dl tej
  • 1 csipet só
  • 1 dl napraforgó olaj

A töltelékhez

  • 25 dkg túró
  • 1 db tojás
  • 3 ek porcukor
  • 20 dkg lekvár/ dzsem
  • 10 dkg dió (ízlés szerint porcukorral)

A tetejére

  • 1 l tej
  • 2 tasak vaníliás pudingpor
  • 5 ek cukor

A díszítéshez

  • 15 dkg eper

Elkészítése:

A palacsintatésztához a hozzávalókat jól kikeverjük. A palacsintasütőt nagyon gyengén kiolajozzuk, és külön-külön egy-egy merőkanálnyival kisütjük.

A darált diót ízlés szerint porcukorral kikeverjük. A túrót a porcukorral és a tojással kikeverjük. Egy kapcsos tortaformát vékonyan vajjal kikenünk.

A palacsintákat megtöltjük dióval, lekvárral és túrós masszával. Feltekerjük, és körbe-körbe kirakjuk a tortaformát vele.

A 8 dl tejet felforraljuk a cukorral. A 2 dl hideg tejben kikeverjük a pudingporokat. Amikor forr a tej levesszük a tűzről, és beleöntjük a hideg pudingos tejet. Ráöntjük a pudingot a palacsintára.

Amikor teljesen kihűlt kivesszük a formából, és a tetejét eperszemekkel díszítjük.