Palacsintarolád recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 380 g liszt
- 1 evőkanál porcukor
- 1/2 mokkáskanál só
- 2 evőkanál olaj
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3/4 liter tej
- 1 mokkáskanál sütőpor
Sütéshez:
- kevés olaj
Tálaláshoz:
- porcukor, amaréna meggy vagy lekvár
Elkészítése:
A tésztához a hozzávalókat habverővel csomómentesre keverjük és letakarva egy fél órát pihentetjük.
Mikor pihent a tészta, egy tapadásmentes palacsintasütőt kissé kiolajozunk, felforrósítunk majd elkezdjük megsütni benne az első palacsintát. Mikor kezd pirulni a palacsinta alja, akkor nem megfordítjuk, hanem szorosan feltekerjük a forró serpenyőben. A feltekert palacsintát a serpenyő szélére húzzuk, átkenjük olajos ecsettel, majd jöhet a következő palacsinta. Forgassuk úgy a serpenyőt, hogy a folyékony tészta alámenjen a tekercs alá, hogy összesüljön vele majd. Ha megsült a palacsinta, akkor megint feltekerjük és ezt addig folytatjuk, míg a tészta el nem fogy.
Ha ügyesek voltunk, akkor kaptunk egy nagy és dundi palacsinta hengert. A kész palacsinta hengert tálra tesszük, porcukorral meghintjük és máris tálaljuk.
Felszeleteljük, lekvárral, gyümölccsel vagy befőttel kínáljuk.