Palacsintarolád recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 380 g liszt
- 1 evőkanál porcukor
- 1/2 mokkáskanál só
- 2 evőkanál olaj
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3/4 liter tej
- 1 mokkáskanál sütőpor
Sütéshez:
- kevés olaj
Tálaláshoz:
- porcukor, amaréna meggy vagy lekvár
Elkészítése:
A tésztához a hozzávalókat habverővel csomómentesre keverjük és letakarva egy fél órát pihentetjük.
Mikor pihent a tészta, egy tapadásmentes palacsintasütőt kissé kiolajozunk, felforrósítunk majd elkezdjük megsütni benne az első palacsintát. Mikor kezd pirulni a palacsinta alja, akkor nem megfordítjuk, hanem szorosan feltekerjük a forró serpenyőben. A feltekert palacsintát a serpenyő szélére húzzuk, átkenjük olajos ecsettel, majd jöhet a következő palacsinta. Forgassuk úgy a serpenyőt, hogy a folyékony tészta alámenjen a tekercs alá, hogy összesüljön vele majd. Ha megsült a palacsinta, akkor megint feltekerjük és ezt addig folytatjuk, míg a tészta el nem fogy.
Ha ügyesek voltunk, akkor kaptunk egy nagy és dundi palacsinta hengert. A kész palacsinta hengert tálra tesszük, porcukorral meghintjük és máris tálaljuk.
Felszeleteljük, lekvárral, gyümölccsel vagy befőttel kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »