Palacsinta torta recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
A tésztához:
- 4 dl tej
- 4 dl liszt
- 4 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 evőkanál porcukor
Töltelék
- 2-3 dl tejszínhab
- 25 dkg mascarpone
- 2-3 evőkanál porcukor
- 3-4 evőkanál mogyorókrém
- egy evőkanál kakaópor
Elkészítése:
Az egész tojásokat kikeverjük a cukorral, sóval, tejjel. A sütőport elkeverjük a liszttel majd a masszához keverjük és egy sűrűbb palacsintatésztát kapunk.
Szokásos módon megsütjük, nálam ez kisebb átmérőjű volt.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük és a felhasználásig hűtőbe tesszük.
Ha mindenünk elkészült összeállítjuk a tortánkat.
Leteszünk egy palacsintát, megkenjük a krémmel. Rárakunk egy újabb tésztát amire tejszínhabot kenünk és így tovább.
Tetejére a mascarpones krémet tesszük és tetszés szerint díszítjük. Hűtőbe tesszük egy-két órára, hogy lehűljön és könnyen tudjuk szeletelni.
FONTOS!!! A palacsinták hidegen legyenek, mert különben elolvad a krémünk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.