Palacsinta torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 4 dl tej
- 4 dl liszt
- 4 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - csipet só
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 evőkanál porcukor
Töltelék
- 2-3 dl tejszínhab
- 25 dkg mascarpone
- 2-3 evőkanál porcukor
- 3-4 evőkanál mogyorókrém
- egy evőkanál kakaópor
Elkészítése:
Az egész tojásokat kikeverjük a cukorral, sóval, tejjel. A sütőport elkeverjük a liszttel majd a masszához keverjük és egy sűrűbb palacsintatésztát kapunk.
Szokásos módon megsütjük, nálam ez kisebb átmérőjű volt.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük és a felhasználásig hűtőbe tesszük.
Ha mindenünk elkészült összeállítjuk a tortánkat.
Leteszünk egy palacsintát, megkenjük a krémmel. Rárakunk egy újabb tésztát amire tejszínhabot kenünk és így tovább.
Tetejére a mascarpones krémet tesszük és tetszés szerint díszítjük. Hűtőbe tesszük egy-két órára, hogy lehűljön és könnyen tudjuk szeletelni.
FONTOS!!! A palacsinták hidegen legyenek, mert különben elolvad a krémünk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









