Palacsinta gombás-csirkemájas raguval és kapormártással recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 8 db palacsintához:
Palacsintához:
- 20 dkg liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
- 1 mk só
- 2-3 dl szénsavas ásványvíz
- 2 ek olaj (+ a sütéshez)
Gombás-csirkemájas raguhoz:
- 25 dkg gomba
- 5 db csirkemáj
- 1 fej lilahagyma
- 5 dkg vaj
- 1 ek olívaolaj
- só
- őrölt színes bors
- majoránna
- csipet szerecsendió
Kapormártáshoz:
- 1 csokor kapor
- 1/2 citrom leve
- 1 tk cukor
- 5 dkg vaj
- 1 ek olívaolaj
- 1 púpozott tk liszt
- 3-4 dl főzőtejszín
- só
- őrölt fehér bors
Elkészítése:
A tojásokat üssük bele egy tálba, sózzuk, keverjünk hozzá 2 dl szénsavas ásványvizet, majd szitáljuk hozzá a lisztet és keverjük simára, csomómentesre (keverés közben, ha szükséges adjunk hozzá még ásványvizet).
Ezután adjuk hozzá az olajat, majd szintén keverjük simára és hagyjuk legalább egy fél órát állni mielőtt hozzálátnánk a sütéshez. Végül enyhén olajozott palacsintasütőben, süssük ki a palacsintákat, majd tartsuk melegen.
A gombát tisztítsuk meg, majd vágjuk fel vékony szeletekre (ha nagyobb a gomba, akkor először vágjuk félbe, majd úgy szeleteljük fel).
A csirkemájat alaposan mossuk meg, majd vágjuk fel kisebb kockákra. A lilahagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra.
Egy serpenyőben hevítsük fel a vajat és az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint szórjuk meg szerecsendióval és majorannával, majd résnyire lefedve pároljuk kb 10 percig. Amikor a gomba készre párolódott, adjuk hozzá az apró kockákra vágott csirkemájat és süssük pár percig, arra figyelve, hogy a máj nehogy túlsüljön.
Ezután az előzőleg megsütött palacsintákat töltsük meg a gombás-májas raguval.
A kaprot alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd vágjuk fel apróra. Egy serpenyőben hevítsük fel a vajat és az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott kaprot és pároljuk pár percig (én fedővel résnyire lefedtem, közben többször átkevertem és úgy pároltam). Ezután szórjuk meg a liszttel, pirítsuk pár pillanatig, majd öntsük fel a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a cukorral, facsarjunk rá citromlevet és állandó keverés mellett addig főzzük, míg kellően besűrűsödik a mártás (közben kóstoljuk és ízlés szerint ízesítsünk utána).
Tálaláskor helyezzük tányérra a megtöltött palacsintát, csorgassuk rá a kapormártást, majd úgy kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »