Palacsinta gombás-csirkemájas raguval és kapormártással recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók 8 db palacsintához:
Palacsintához:
- 20 dkg liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy) - 1 mk só
- 2-3 dl szénsavas ásványvíz
- 2 ek olaj (+ a sütéshez)
Gombás-csirkemájas raguhoz:
- 25 dkg gomba
- 5 db csirkemáj
- 1 fej lilahagyma
- 5 dkg vaj
- 1 ek olívaolaj
- só
- őrölt színes bors
- majoránna
- csipet szerecsendió
Kapormártáshoz:
- 1 csokor kapor
- 1/2 citrom leve
- 1 tk cukor
- 5 dkg vaj
- 1 ek olívaolaj
- 1 púpozott tk liszt
- 3-4 dl főzőtejszín
- só
- őrölt fehér bors
Elkészítése:
A tojásokat üssük bele egy tálba, sózzuk, keverjünk hozzá 2 dl szénsavas ásványvizet, majd szitáljuk hozzá a lisztet és keverjük simára, csomómentesre (keverés közben, ha szükséges adjunk hozzá még ásványvizet).
Ezután adjuk hozzá az olajat, majd szintén keverjük simára és hagyjuk legalább egy fél órát állni mielőtt hozzálátnánk a sütéshez. Végül enyhén olajozott palacsintasütőben, süssük ki a palacsintákat, majd tartsuk melegen.
A gombát tisztítsuk meg, majd vágjuk fel vékony szeletekre (ha nagyobb a gomba, akkor először vágjuk félbe, majd úgy szeleteljük fel).
A csirkemájat alaposan mossuk meg, majd vágjuk fel kisebb kockákra. A lilahagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra.
Egy serpenyőben hevítsük fel a vajat és az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint szórjuk meg szerecsendióval és majorannával, majd résnyire lefedve pároljuk kb 10 percig. Amikor a gomba készre párolódott, adjuk hozzá az apró kockákra vágott csirkemájat és süssük pár percig, arra figyelve, hogy a máj nehogy túlsüljön.
Ezután az előzőleg megsütött palacsintákat töltsük meg a gombás-májas raguval.
A kaprot alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd vágjuk fel apróra. Egy serpenyőben hevítsük fel a vajat és az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott kaprot és pároljuk pár percig (én fedővel résnyire lefedtem, közben többször átkevertem és úgy pároltam). Ezután szórjuk meg a liszttel, pirítsuk pár pillanatig, majd öntsük fel a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a cukorral, facsarjunk rá citromlevet és állandó keverés mellett addig főzzük, míg kellően besűrűsödik a mártás (közben kóstoljuk és ízlés szerint ízesítsünk utána).
Tálaláskor helyezzük tányérra a megtöltött palacsintát, csorgassuk rá a kapormártást, majd úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »










