Palacsinta gombás-csirkemájas raguval és kapormártással

Hozzávalók 4 fő részére

Hozzávalók 8 db palacsintához:

Palacsintához:

  • 20 dkg liszt
  • 2 tojás (nagy)
  • 1 mk só
  • 2-3 dl szénsavas ásványvíz
  • 2 ek olaj (+ a sütéshez)

Gombás-csirkemájas raguhoz:

  • 25 dkg gomba
  • 5 db csirkemáj
  • 1 fej lilahagyma
  • 5 dkg vaj
  • 1 ek olívaolaj
  • őrölt színes bors
  • majoránna
  • csipet szerecsendió

Kapormártáshoz:

  • 1 csokor kapor
  • 1/2 citrom leve
  • 1 tk cukor
  • 5 dkg vaj
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 púpozott tk liszt
  • 3-4 dl főzőtejszín
  • őrölt fehér bors