Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Őszi palacsintalaska recept

Őszi palacsintalaska
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 25 dkg finomliszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 ek cukor
    • csipet só
    • 2 ek olaj
    • 1 mk sütőpor
    • 3,5 dl tej
    • 2 dl szénsavas ásványvíz
    • 2 nagyobb alma
    • csipet mézeskalács fűszerkeverék

    Tetejére:

    • pár kanál szilvalekvár
    • kevés méz
    • 1 marék vagdalt dió vagy mogyoró

    Elkészítése:

    A tojásokat egy tálba ütöm, hozzáadom a cukrot és a sót, majd habosra keverem. Mehet bele a liszt, a fűszerkeverék, a sütőpor, majd adagolva a tej és az ásványvíz, valamint az olaj.

    Jól kidolgozom habverővel, hogy ne maradjanak csomók benne.

    Míg picit pihen, addig meghámozom és lereszelem az almákat, majd fakanállal beleforgatom a masszába.

    A palacsintasütőbe csöppnyi olajat teszek, felmelegítem és szép sorban kisütöm a szokásosnál vastagabb almás palacsintáimat.

    Ha készen vannak, akkor deszkára téve ujjnyi metéltre darabolom, majd elosztom tányérokon. Ezután ízlés szerint mehet rá a lekvárból, mézből és mogyoróból/dióból.

    Tipp:

    Egy tartalmas leves után nagyszerű második fogás, vagy finom délutáni desszert lehet.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá