Őszi palacsintalaska recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg finomliszt
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek cukor
- csipet só
- 2 ek olaj
- 1 mk sütőpor
- 3,5 dl tej
- 2 dl szénsavas ásványvíz
- 2 nagyobb alma
- csipet mézeskalács fűszerkeverék
Tetejére:
- pár kanál szilvalekvár
- kevés méz
- 1 marék vagdalt dió vagy mogyoró
Elkészítése:
A tojásokat egy tálba ütöm, hozzáadom a cukrot és a sót, majd habosra keverem. Mehet bele a liszt, a fűszerkeverék, a sütőpor, majd adagolva a tej és az ásványvíz, valamint az olaj.
Jól kidolgozom habverővel, hogy ne maradjanak csomók benne.
Míg picit pihen, addig meghámozom és lereszelem az almákat, majd fakanállal beleforgatom a masszába.
A palacsintasütőbe csöppnyi olajat teszek, felmelegítem és szép sorban kisütöm a szokásosnál vastagabb almás palacsintáimat.
Ha készen vannak, akkor deszkára téve ujjnyi metéltre darabolom, majd elosztom tányérokon. Ezután ízlés szerint mehet rá a lekvárból, mézből és mogyoróból/dióból.
Tipp:
Egy tartalmas leves után nagyszerű második fogás, vagy finom délutáni desszert lehet.