Őszi palacsintalaska recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg finomliszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek cukor
- csipet só
- 2 ek olaj
- 1 mk sütőpor
- 3,5 dl tej
- 2 dl szénsavas ásványvíz
- 2 nagyobb alma
- csipet mézeskalács fűszerkeverék
Tetejére:
- pár kanál szilvalekvár
- kevés méz
- 1 marék vagdalt dió vagy mogyoró
Elkészítése:
A tojásokat egy tálba ütöm, hozzáadom a cukrot és a sót, majd habosra keverem. Mehet bele a liszt, a fűszerkeverék, a sütőpor, majd adagolva a tej és az ásványvíz, valamint az olaj.
Jól kidolgozom habverővel, hogy ne maradjanak csomók benne.
Míg picit pihen, addig meghámozom és lereszelem az almákat, majd fakanállal beleforgatom a masszába.
A palacsintasütőbe csöppnyi olajat teszek, felmelegítem és szép sorban kisütöm a szokásosnál vastagabb almás palacsintáimat.
Ha készen vannak, akkor deszkára téve ujjnyi metéltre darabolom, majd elosztom tányérokon. Ezután ízlés szerint mehet rá a lekvárból, mézből és mogyoróból/dióból.
Tipp:
Egy tartalmas leves után nagyszerű második fogás, vagy finom délutáni desszert lehet.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »