Őszi palacsintalaska recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg finomliszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek cukor
- csipet só
- 2 ek olaj
- 1 mk sütőpor
- 3,5 dl tej
- 2 dl szénsavas ásványvíz
- 2 nagyobb alma
- csipet mézeskalács fűszerkeverék
Tetejére:
- pár kanál szilvalekvár
- kevés méz
- 1 marék vagdalt dió vagy mogyoró
Elkészítése:
A tojásokat egy tálba ütöm, hozzáadom a cukrot és a sót, majd habosra keverem. Mehet bele a liszt, a fűszerkeverék, a sütőpor, majd adagolva a tej és az ásványvíz, valamint az olaj.
Jól kidolgozom habverővel, hogy ne maradjanak csomók benne.
Míg picit pihen, addig meghámozom és lereszelem az almákat, majd fakanállal beleforgatom a masszába.
A palacsintasütőbe csöppnyi olajat teszek, felmelegítem és szép sorban kisütöm a szokásosnál vastagabb almás palacsintáimat.
Ha készen vannak, akkor deszkára téve ujjnyi metéltre darabolom, majd elosztom tányérokon. Ezután ízlés szerint mehet rá a lekvárból, mézből és mogyoróból/dióból.
Tipp:
Egy tartalmas leves után nagyszerű második fogás, vagy finom délutáni desszert lehet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »