Őszi palacsintalaska

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:
Tészta:

  • 25 dkg finomliszt
  • 2 tojás
  • 1 ek cukor
  • csipet só
  • 2 ek olaj
  • 1 mk sütőpor
  • 3,5 dl tej
  • 2 dl szénsavas ásványvíz
  • 2 nagyobb alma
  • csipet mézeskalács fűszerkeverék

Tetejére:

  • pár kanál szilvalekvár
  • kevés méz
  • 1 marék vagdalt dió vagy mogyoró

Elkészítése:

A tojásokat egy tálba ütöm, hozzáadom a cukrot és a sót, majd habosra keverem. Mehet bele a liszt, a fűszerkeverék, a sütőpor, majd adagolva a tej és az ásványvíz, valamint az olaj.

Jól kidolgozom habverővel, hogy ne maradjanak csomók benne.

Míg picit pihen, addig meghámozom és lereszelem az almákat, majd fakanállal beleforgatom a masszába.

A palacsintasütőbe csöppnyi olajat teszek, felmelegítem és szép sorban kisütöm a szokásosnál vastagabb almás palacsintáimat.

Ha készen vannak, akkor deszkára téve ujjnyi metéltre darabolom, majd elosztom tányérokon. Ezután ízlés szerint mehet rá a lekvárból, mézből és mogyoróból/dióból.

Tipp:

Egy tartalmas leves után nagyszerű második fogás, vagy finom délutáni desszert lehet.