Olasz gombás palacsinta recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 20 db sós palacsinta
- 30 dkg gomba
- 15 dkg reszelt sajt
- 2 evőkanál olaj
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kis doboz paradicsompüré
- só
- törött bors
- 1 babérlevél
- 1 kis ágacska friss rozmaring ( lehet szárított is friss hiányában )
Elkészítése:
Az olajban megpirítjuk a nagyon finomra vágott vöröshagymát,
hozzáadjuk a szintén apróra vágott ( vagy átnyomott ) fokhagymagerezdet, a megtisztított, apróra vágott gombát, a paradicsompürét, a fűszereket, és 1 dl vízzel, vagy vörös borral fölengedjük. 10 percig pároljuk. Egy palacsintát kör alakú tűzálló tálra fektetünk, megkenjük a gombával és megszórjuk reszelt sajttal. Rá egy másik palacsintát, kenés, szórás…Az utolsó palacsintára csak reszelt sajtot teszünk. Betesszük a sütőbe, de csak annyi időre, hogy a sajt ráolvadjon. Úgy szeleteljük, mint a tortát.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.