Olasz gombás palacsinta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 20 db sós palacsinta
  • 30 dkg gomba
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kis doboz paradicsompüré
  • törött bors
  • 1 babérlevél
  • 1 kis ágacska friss rozmaring ( lehet szárított is friss hiányában )

Elkészítése:
Az olajban megpirítjuk a nagyon finomra vágott vöröshagymát,
hozzáadjuk a szintén apróra vágott ( vagy átnyomott ) fokhagymagerezdet,  a megtisztított, apróra vágott gombát, a paradicsompürét, a fűszereket, és 1 dl vízzel, vagy vörös borral fölengedjük. 10 percig pároljuk. Egy palacsintát kör alakú tűzálló tálra fektetünk, megkenjük a gombával és megszórjuk reszelt sajttal. Rá egy másik palacsintát, kenés, szórás…Az utolsó palacsintára csak reszelt sajtot teszünk. Betesszük a sütőbe, de csak annyi időre, hogy a sajt ráolvadjon. Úgy szeleteljük, mint a tortát.