Nutellával töltött amerikai palacsinta recept
Hozzávalók:
(1 bögre=2,5 dl)
- 7 ek nutella
- 1,5 bögre finomliszt
- 3 ek cukor
- 8 g sütőpor
- 1 kk só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 12 g vaníliás cukor
- 1 bögre tej
Elkészítése:
A nutellát kanalanként egy szilikonos sütőpapírra tesszük. Kicsit ellapítjuk és a fagyasztóba vesszük. Csak a felhasználás előtt vesszük ki.
A tojást a cukrokkal kikeverjük. A liszttel elkeverjük a sót és sütőport. A cukros-habos tojáshoz adjuk a tejet, majd a száraz anyagok elegyét és jól összedolgozzuk.
Fél órát pihentetjük.
Egy teflon serpenyőben vajat hevítünk. Rámerünk egy közepes merítőkanál tésztát. Rátesszük a nutella szeletet és egy kisebb adag tésztával befedjük.
Amikor jó színe van a palacsinta aljának, akkor átfordítjuk és megsütjük a másik oldalát is, majd papírtörlőre szedjük.
7 db nagyobb palacsintám lett a megadott alapanyagokból.
Lehet kisebbet is sütni, akkor több nutellát tegyünk a fagyasztóba.
Porcukorral meghintve, gyümölccsel vagy anélkül is kiváló.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »










