Nutellával töltött amerikai palacsinta recept

Hozzávalók:
(1 bögre=2,5 dl)
- 7 ek nutella
- 1,5 bögre finomliszt
- 3 ek cukor
- 8 g sütőpor
- 1 kk só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 g vaníliás cukor
- 1 bögre tej
Elkészítése:
A nutellát kanalanként egy szilikonos sütőpapírra tesszük. Kicsit ellapítjuk és a fagyasztóba vesszük. Csak a felhasználás előtt vesszük ki.
A tojást a cukrokkal kikeverjük. A liszttel elkeverjük a sót és sütőport. A cukros-habos tojáshoz adjuk a tejet, majd a száraz anyagok elegyét és jól összedolgozzuk.
Fél órát pihentetjük.
Egy teflon serpenyőben vajat hevítünk. Rámerünk egy közepes merítőkanál tésztát. Rátesszük a nutella szeletet és egy kisebb adag tésztával befedjük.
Amikor jó színe van a palacsinta aljának, akkor átfordítjuk és megsütjük a másik oldalát is, majd papírtörlőre szedjük.
7 db nagyobb palacsintám lett a megadott alapanyagokból.
Lehet kisebbet is sütni, akkor több nutellát tegyünk a fagyasztóba.
Porcukorral meghintve, gyümölccsel vagy anélkül is kiváló.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »