Nutellával töltött amerikai palacsinta recept

Hozzávalók:
(1 bögre=2,5 dl)
- 7 ek nutella
- 1,5 bögre finomliszt
- 3 ek cukor
- 8 g sütőpor
- 1 kk só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 g vaníliás cukor
- 1 bögre tej
Elkészítése:
A nutellát kanalanként egy szilikonos sütőpapírra tesszük. Kicsit ellapítjuk és a fagyasztóba vesszük. Csak a felhasználás előtt vesszük ki.
A tojást a cukrokkal kikeverjük. A liszttel elkeverjük a sót és sütőport. A cukros-habos tojáshoz adjuk a tejet, majd a száraz anyagok elegyét és jól összedolgozzuk.
Fél órát pihentetjük.
Egy teflon serpenyőben vajat hevítünk. Rámerünk egy közepes merítőkanál tésztát. Rátesszük a nutella szeletet és egy kisebb adag tésztával befedjük.
Amikor jó színe van a palacsinta aljának, akkor átfordítjuk és megsütjük a másik oldalát is, majd papírtörlőre szedjük.
7 db nagyobb palacsintám lett a megadott alapanyagokból.
Lehet kisebbet is sütni, akkor több nutellát tegyünk a fagyasztóba.
Porcukorral meghintve, gyümölccsel vagy anélkül is kiváló.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »