Nutellával töltött amerikai palacsinta recept

Hozzávalók:
(1 bögre=2,5 dl)
- 7 ek nutella
- 1,5 bögre finomliszt
- 3 ek cukor
- 8 g sütőpor
- 1 kk só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 g vaníliás cukor
- 1 bögre tej
Elkészítése:
A nutellát kanalanként egy szilikonos sütőpapírra tesszük. Kicsit ellapítjuk és a fagyasztóba vesszük. Csak a felhasználás előtt vesszük ki.
A tojást a cukrokkal kikeverjük. A liszttel elkeverjük a sót és sütőport. A cukros-habos tojáshoz adjuk a tejet, majd a száraz anyagok elegyét és jól összedolgozzuk.
Fél órát pihentetjük.
Egy teflon serpenyőben vajat hevítünk. Rámerünk egy közepes merítőkanál tésztát. Rátesszük a nutella szeletet és egy kisebb adag tésztával befedjük.
Amikor jó színe van a palacsinta aljának, akkor átfordítjuk és megsütjük a másik oldalát is, majd papírtörlőre szedjük.
7 db nagyobb palacsintám lett a megadott alapanyagokból.
Lehet kisebbet is sütni, akkor több nutellát tegyünk a fagyasztóba.
Porcukorral meghintve, gyümölccsel vagy anélkül is kiváló.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »