Mogyorókrémes palacsinta recept

Hozzávalók:
Palacsintához:
- 20 dkg liszt
- 2 dl habtejszín
- 1 dl szénsavas ásványvíz
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipetnyi só
- 1 tk cukor
- 1 mk vaníliaaroma
- 2 ek olaj (+ a sütéshez)
Mogyorókrémes töltelékhez:
- 2-3 ek mogyorókrém
- 25 dkg mascarpone
- 2 cs vaníliás cukor
- 10 dkg porcukor
- 2 dl habtejszín
Elkészítése:
A tojásokat keverjük össze egy csipet sóval, a cukorral, a vaníliaaromával, majd adjuk hozzá a tejszínt, az ásványvizet és keverjük simára.
Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, majd keverjük csomómentesre a masszát (ha szükséges egy kevés ásványvizet még adhatunk hozzá).
Amikor már szép sima, keverjük hozzá az olajat, majd hagyjuk egy fél órát állni, mielőtt hozzálátnánk a sütéshez.
A teflon serpenyőt vékonyan olajozzuk ki mindegyik palacsinta sütése előtt, majd süssük szép pirosra a palacsinták mindkét oldalát.
A mascarponéhoz adjuk hozzá a mogyorókrémet, a porcukrot, a vaníliás cukrot és keverjük simára (ízlés szerint több cukrot is adhatunk hozzá). A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a mogyorókrémhez.
Az elkészült palacsintákat ízlés szerint töltsük meg a mogyorókrémmel (hajtogathatjuk is, de fel is tekerhetjük).
Tipp:
Tálalás előtt ízlés szerint reszeljünk csokoládét a megtöltött palacsinta tetejére, majd úgy kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »