Mogyorókrémes palacsinta recept

Hozzávalók:
Palacsintához:
- 20 dkg liszt
- 2 dl habtejszín
- 1 dl szénsavas ásványvíz
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipetnyi só
- 1 tk cukor
- 1 mk vaníliaaroma
- 2 ek olaj (+ a sütéshez)
Mogyorókrémes töltelékhez:
- 2-3 ek mogyorókrém
- 25 dkg mascarpone
- 2 cs vaníliás cukor
- 10 dkg porcukor
- 2 dl habtejszín
Elkészítése:
A tojásokat keverjük össze egy csipet sóval, a cukorral, a vaníliaaromával, majd adjuk hozzá a tejszínt, az ásványvizet és keverjük simára.
Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, majd keverjük csomómentesre a masszát (ha szükséges egy kevés ásványvizet még adhatunk hozzá).
Amikor már szép sima, keverjük hozzá az olajat, majd hagyjuk egy fél órát állni, mielőtt hozzálátnánk a sütéshez.
A teflon serpenyőt vékonyan olajozzuk ki mindegyik palacsinta sütése előtt, majd süssük szép pirosra a palacsinták mindkét oldalát.
A mascarponéhoz adjuk hozzá a mogyorókrémet, a porcukrot, a vaníliás cukrot és keverjük simára (ízlés szerint több cukrot is adhatunk hozzá). A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a mogyorókrémhez.
Az elkészült palacsintákat ízlés szerint töltsük meg a mogyorókrémmel (hajtogathatjuk is, de fel is tekerhetjük).
Tipp:
Tálalás előtt ízlés szerint reszeljünk csokoládét a megtöltött palacsinta tetejére, majd úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »