Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mogyorókrémes palacsinta recept

Mogyorókrémes palacsinta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Palacsintához:

    • 20 dkg liszt
    • 2 dl habtejszín
    • 1 dl szénsavas ásványvíz
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipetnyi só
    • 1 tk cukor
    • 1 mk vaníliaaroma
    • 2 ek olaj (+ a sütéshez)

    Mogyorókrémes töltelékhez:

    • 2-3 ek mogyorókrém
    • 25 dkg mascarpone
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 10 dkg porcukor
    • 2 dl habtejszín

    Elkészítése:

    A tojásokat keverjük össze egy csipet sóval, a cukorral, a vaníliaaromával, majd adjuk hozzá a tejszínt, az ásványvizet és keverjük simára.

    Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, majd keverjük csomómentesre a masszát (ha szükséges egy kevés ásványvizet még adhatunk hozzá).

    Amikor már szép sima, keverjük hozzá az olajat, majd hagyjuk egy fél órát állni, mielőtt hozzálátnánk a sütéshez.

    A teflon serpenyőt vékonyan olajozzuk ki mindegyik palacsinta sütése előtt, majd süssük szép pirosra a palacsinták mindkét oldalát.

    A mascarponéhoz adjuk hozzá a mogyorókrémet, a porcukrot, a vaníliás cukrot és keverjük simára (ízlés szerint több cukrot is adhatunk hozzá). A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a mogyorókrémhez.

    Az elkészült palacsintákat ízlés szerint töltsük meg a mogyorókrémmel (hajtogathatjuk is, de fel is tekerhetjük).

    Tipp:

    Tálalás előtt ízlés szerint reszeljünk csokoládét a megtöltött palacsinta tetejére, majd úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá