Hozzávalók:
Palacsintához:
Mogyorókrémes töltelékhez:
Elkészítése:
A tojásokat keverjük össze egy csipet sóval, a cukorral, a vaníliaaromával, majd adjuk hozzá a tejszínt, az ásványvizet és keverjük simára.
Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, majd keverjük csomómentesre a masszát (ha szükséges egy kevés ásványvizet még adhatunk hozzá).
Amikor már szép sima, keverjük hozzá az olajat, majd hagyjuk egy fél órát állni, mielőtt hozzálátnánk a sütéshez.
A teflon serpenyőt vékonyan olajozzuk ki mindegyik palacsinta sütése előtt, majd süssük szép pirosra a palacsinták mindkét oldalát.
A mascarponéhoz adjuk hozzá a mogyorókrémet, a porcukrot, a vaníliás cukrot és keverjük simára (ízlés szerint több cukrot is adhatunk hozzá). A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a mogyorókrémhez.
Az elkészült palacsintákat ízlés szerint töltsük meg a mogyorókrémmel (hajtogathatjuk is, de fel is tekerhetjük).
Tálalás előtt ízlés szerint reszeljünk csokoládét a megtöltött palacsinta tetejére, majd úgy kínáljuk.