Mogyorókrémes palacsinta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Mogyorókrémes palacsinta

Hozzávalók:
Palacsintához:

  • 20 dkg liszt
  • 2 dl habtejszín
  • 1 dl szénsavas ásványvíz
  • 3 tojás
  • csipetnyi só
  • 1 tk cukor
  • 1 mk vaníliaaroma
  • 2 ek olaj (+ a sütéshez)

Mogyorókrémes töltelékhez:

  • 2-3 ek mogyorókrém
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 10 dkg porcukor
  • 2 dl habtejszín

Elkészítése:

A tojásokat keverjük össze egy csipet sóval, a cukorral, a vaníliaaromával, majd adjuk hozzá a tejszínt, az ásványvizet és keverjük simára.

Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, majd keverjük csomómentesre a masszát (ha szükséges egy kevés ásványvizet még adhatunk hozzá).

Amikor már szép sima, keverjük hozzá az olajat, majd hagyjuk egy fél órát állni, mielőtt hozzálátnánk a sütéshez.

A teflon serpenyőt vékonyan olajozzuk ki mindegyik palacsinta sütése előtt, majd süssük szép pirosra a palacsinták mindkét oldalát.

A mascarponéhoz adjuk hozzá a mogyorókrémet, a porcukrot, a vaníliás cukrot és keverjük simára (ízlés szerint több cukrot is adhatunk hozzá). A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a mogyorókrémhez.

Az elkészült palacsintákat ízlés szerint töltsük meg a mogyorókrémmel (hajtogathatjuk is, de fel is tekerhetjük).

Tipp:

Tálalás előtt ízlés szerint reszeljünk csokoládét a megtöltött palacsinta tetejére, majd úgy kínáljuk.