Mákos palacsinta vaníliás krémmel töltve recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 5 dkg darált mák
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- ízlés szerint cukor
- 15 dkg búzaliszt
- 1 dl tej
- 1 ek olaj
- 1-1,5 dl ásványvíz
- só
Töltelék:
- 10 dkg krémes krémpor
- 4 dl tej
Tetejére:
- 2 dkg étcsokoládé
Elkészítése:
A palacsintához a száraz hozzávalókat összekeverjük, hozzáadjuk a tojást, tejet, olajat és végül annyi szódavizet, hogy egy palacsinta sűrűségű tésztát kapjunk.
A kész tésztát palacsinta sütőben kisütjük.
A töltelékhez a krémporhoz fokozatosan hozzáöntjük a tejet és robotgéppel sűrű krémmé verjük.
A kisült palacsintákat gazdagon megtöltjük és a gőz felett felolvasztott csokoládéval lecsurgatjuk!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »