Mákos palacsinta vaníliás krémmel töltve recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 5 dkg darált mák
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- ízlés szerint cukor
- 15 dkg búzaliszt
- 1 dl tej
- 1 ek olaj
- 1-1,5 dl ásványvíz
- só
Töltelék:
- 10 dkg krémes krémpor
- 4 dl tej
Tetejére:
- 2 dkg étcsokoládé
Elkészítése:
A palacsintához a száraz hozzávalókat összekeverjük, hozzáadjuk a tojást, tejet, olajat és végül annyi szódavizet, hogy egy palacsinta sűrűségű tésztát kapjunk.
A kész tésztát palacsinta sütőben kisütjük.
A töltelékhez a krémporhoz fokozatosan hozzáöntjük a tejet és robotgéppel sűrű krémmé verjük.
A kisült palacsintákat gazdagon megtöltjük és a gőz felett felolvasztott csokoládéval lecsurgatjuk!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »