Mákos palacsinta vaníliás krémmel töltve recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 5 dkg darált mák
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- ízlés szerint cukor
- 15 dkg búzaliszt
- 1 dl tej
- 1 ek olaj
- 1-1,5 dl ásványvíz
- só
Töltelék:
- 10 dkg krémes krémpor
- 4 dl tej
Tetejére:
- 2 dkg étcsokoládé
Elkészítése:
A palacsintához a száraz hozzávalókat összekeverjük, hozzáadjuk a tojást, tejet, olajat és végül annyi szódavizet, hogy egy palacsinta sűrűségű tésztát kapjunk.
A kész tésztát palacsinta sütőben kisütjük.
A töltelékhez a krémporhoz fokozatosan hozzáöntjük a tejet és robotgéppel sűrű krémmé verjük.
A kisült palacsintákat gazdagon megtöltjük és a gőz felett felolvasztott csokoládéval lecsurgatjuk!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »