Lekváros-bodzás palacsinta recept

Hozzávalók:
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg finomliszt
- 6 dl tej
- 2 dl szódavíz
- 0.5 kávéskanál só
- 1 teáskanál cukor
- 5 db bodzavirág
- 7 ek lekvár/ dzsem
- 5 ek napraforgó olaj (sütéshez)
Elkészítése:
A virágokat megmossuk, majd lecsepegtetjük és az apró virágokat leszedjük a szárakról.
Tojásokat a cukorral, a sóval, a tej felével és a liszttel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet, szódavizet, és jól kidolgozzuk.
Amikor elkészült a palacsintatészta, beletesszük az apró bodzavirágokat, és óvatosan elkeverjük.
A tésztát kb. 1 órát pihentetjük, és egyesével kisütjük.
Lekvárral vagy bármilyen töltelékkel megtöltjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »