Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Komáromi Jókai palacsinta recept

Komáromi Jókai palacsinta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Töltelék:

    • 0,18 kg száraz kolbász
    • 0,50 kg füstölt, főtt csülök vagy füstölt, főtt tarja
    • 0,65 kg paradicsomos babkonzerv
    • 0,36 kg lilahagyma
    • étolaj
    • bors
    • szójaszósz
    • balzsamecet
    • 0,33 liter habtejszín
    • 0,8 kg tejföl

    Palacsinta tészta:

    • 0,30 kg finomliszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • szikvíz vagy szénsavas ásványvíz
    • étolaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A kolbászt hosszában félbe, majd negyedekre, majd azt cikkekre vágjuk és kevés zsiradékon (étolaj) pirítjuk addig, amíg a zsírját ki nem engedi. Ekkor kivesszük és hűlni hagyjuk.

    A fokhagymát apróra vágjuk, besózzuk és egy késsel krémesre törjük.

    A főtt, füstölt csülköt apróra vágjuk, pár szeletet a tálaláshoz félreteszünk. A kolbászos forró zsíron az összevágott főtt, füstölt csülköt addig sütjük, amíg pörzsanyag nem keletkezik. Ha lepirult kivesszük. A fennmaradt zsiradékhoz kevés vizet adunk, hogy a keletkezett pörzsanyagot feloldjuk, majd zsírjára pirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott lilahagymát és fokhagymát. Ha kell kevés zsiradékot adunk hozzá és karamellizáljuk. A kész, karamellizált hagymát kivesszük és egy kis részét félretesszük.

    Ugyanabba az edénybe beletesszük a babot, majd megfűszerezzük egy kis borssal és párolni kezdjük, ügyelve a folyadéktartalmára. Hozzáadjuk a kolbász felét és a sült csülköt, majd addig hőkezeljük, míg a leve elforr. Egy kis balzsamecettel és szójaszósszal ízesítjük. Amikor kész összeturmixoljuk.

    A maradék kolbászból morzsát készítünk egy kutter segítségével. A tejfölt egy kis sóval és tejszínnel habosra keverjük.

    A palacsinta tésztához egy edénybe tesszük a lisztet, a tojást, a szódavizet és egy csipet sót. A hozzávalókat összekeverjük. Zsiradékkal kikent palacsintasütőben kb 22 cm átmérőjű palacsintákat sütünk. A félretett csülköt vagy tarját kisütjük.

    A palacsintatésztát egy kanál babpürével megkenjük és a kolbászmorzsával megszórjuk. A tészta négy szélét felhajtjuk és feltekerjük. A tésztát négy részre vágjuk. A tányért „megkenjük” a tejfölös krémmel. A négy darabot felállítva kitálaljuk és a tetejére egy-egy vékony szelet sült tarját helyezünk, mellé kis hagymahalmot teszünk és az egészet megszórjuk a kolbászmorzsával.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá